1043

Provocarile lui Smirnov in ajun de prezidentiale

Retinerea primarului si consilierului local din satul Corjova are legatura cu viitoarele alegeri prezidentiale din Transnistria. De aceasta parere este liderul Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin.


“Mai multe persoane din asa-numitul Soviet Suprem nu sunt de acord ca Smirnov sa-si prelungeasca activitatea in functia de presedinte, iar Smirnov ca sa-si intareasca pozitiile, recurge la diferite provocari. El vrea sa dovedeasca celor care locuiesc in Transnistria ca fara el se va pierde aceasta Transnistrie”, a spus Voronin.


Fostul presedinte al Moldovei considera ca mai aproape de scrutin ar putea avea loc si alte provocari, mult mai serioase. Liderul PCRM le-a recomandat autoritatilor de la Chisinau sa fie mai energice si sa indrazneasca sa ceara ajutorul Germaniei, care s-a angajat sa contribuie la reglementarea conflictului transnistrean.


“Am incredere in partenerii nostri si mediatori. Imi exprim convingerea ca incidentul va fi solutionat prin eliberarea domnului Mitul si a consilierilor sai”, a spus, la randul sau, presedintele fractiunii liberal-democrate din Parlament, Mihai Godea.


Liderul liberal nu este atat de optimist. “Este inca un semnal de la smirnovisti, care au ocupat impreuna cu cei de la Moscova acel teritoriu, ca ei sunt stapanii. Aceste provocari vor continua atata timp cat noi vom sta cu capul plecat”, a declarat Mihai Ghimpu.


Primarul satului Corjova, Valeriu Mitul, si consilierul local, Iurie Cotofan, au fost retinuti, ieri, in timp ce participau la slujba de comemorare a eroilor razboiului de pe Nistru.


Militienii transnistreni le-au cerut combatantilor sa predea tricolorul, cu care au defilat.


Alesii locali s-au ales cu 7 zile de arest pentru ca au incalcat ordinea publica si au opus rezistenta la retinere.
StireaZilei 
0