4393

Afacerea “Mărţişorul” aduce comercianţilor un venit de 8 mii lei pe zi

Mărţişoarele sunt o tradiţie, care pentru unii comercianţi a devenit o afacere profitabilă. Astfel, cei care confecţionează şi vând mărţişoare în această perioadă au venituri medii de circa 5 mii - 8 mii lei în ziua de 1 martie.

“Zilele trecute am avut vânzări de circa 2.500 lei, iar astăzi acestea au crescut la circa 8 mii lei.
Faţă de anul trecut se vinde un pic mai bine, iar printre cele mai întrebate mărţişoare sunt broşele, mergeluşele şi pandativele cu flori. Mă bucur că lumea nu uită tradiţiile frumoase”, spune Natalia, una din vânzătoarele acestor mici accesorii.
Cumpărătorii spun că sunt dispuşi să cheltuie până la 100 lei sum pentru simbolurile primăverii.
“Deoarece am o familie nu prea mare, pot să cheltui circa 60 de lei, plus şi ceva pentru prieteni. Cel mai neobişnuit mărţişor mi l-am făcut eu singură cadou şi reprezintă un motan cu două pălării: una roşie şi una albă”, a declarat o cumpărătoare.
La piaţă costul mărţişoarelor poate varia de la 1 leu pâna la 120 lei.
Materiale pentru confecţionarea mărţişoarelor pot deveni chiar şi ambalajele reciclabile. Astfel, capacele din plastic şi aluminiu se transformă în floricele drăguţe, împodobite cu fire albe şi roşii, iar vânzarea acestora are drept scop colectarea fondurilor pentru diverse activităţi caritabile.

Politik 

0