1060

Coca-Cola: Reţeta secretă dezvăluită nu este cea adevărată

Emisiunea de radio "This American Life" a dezvăluit, în urmă cu câteva zile, aşa-zisa reţetă secretă a Coca-Cola. Compania spune însă că aceasta nu este cea reală, formula fiind în continuare secretă şi în siguranţă, potrivitrealitatea.net.

Emisiunea radio a transmis că un articol publicat în Atlanta Journal Constitution în 1979 dezvăluia reţeta unui farmacist pentru o băutură pe bază de cola, fiind bănuită a fi formula Coca-Cola. 

"Reţeta este cel mai de valoare secret al companiei noastre şi nu o vom dezvălui niciodată", a declarat Kerry Tressler, purtătorul de cuvânt al Coca-Cola.

Un cercetător chiar a verificat reţeta dezvăluită de emisiunea radio americană şi a confirmat că nu este adevărata Coca-Cola.

Tressler spune că, din punctul ei de vedere, acest interes pentru Coca-Cola a venit exact la ţanc. "Aniversăm 125 de ani de lansarea băuturii. Este un moment deosebit pentru compania noastră".

Ea a confirmat însă că formula este într-adevăr scrisă pe o bucată de hârtie, închisă într-un seif la o bancă. "Nu putem spune numărul de oameni care cunosc reţeta, însă sunt foarte puţini", a mai spus purtătorul de cuvânt.
Ingredientele exacte ale băuturii inventate de medicul chimist Jay Pemberton în 1886 au fost mereu subiect de mister.
 
Publika.md

0