1007

O englezoaica maninca de zece ani doar chipsuri

Regimul alimentar monoton seacă organismul de vitamine, minerale şi alte substanţe nutritive. Anemia, tulburările de somn, distrugerea masei musculare, apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului sunt doar câteva dintre efectele negative care apar în urma unei astfel de cure, avertizează nutriţioniştii.

Pentru Debbie Taylor, o britanică de 30 de ani, chipsurile reprezintă singura sursă de hrană, potrivit realitatea.net. Femeia susţine că de 10 ani mănâncă la micul dejun, la prânz şi la cină doar chipsuri cu aromă de carne de vită. Deşi atât membrii familiei, cât şi prietenii apropiaţi au sfătuit-o să renunţe la acest tip de alimentaţie, Debbie Taylor susţine că nu poate mânca nimic altceva.

Pentru că a fost marginalizată în copilărie deoarece era obeză, britanica a ajuns ca de la 14 până la 17 ani să sufere de bulimie. Pentru a trece de această problemă, femeia a adoptat o dietă monotonă. Astfel că la 19 ani mânca doar alune.

"Dincolo de E-urile conţinute de aceste preparate, chipsurile au un conţinut ridicat de sare. O pungă mică conţine de două ori mai multă sare decât doza zilnică recomandată", avertizează dr. Ioana Diana Dima, medic nutriţionist, scrie realitatea.net.

Specialistul precizează că efectele negative ale unei diete monotone apar în timp. "Organismul este secat de vitamine, minerale şi alte substanţe nutritive. Sunt bogate în grăsimi «rele», aditivi alimentari şi sare", precizează dr. Dima.
 
Publika.md
 

0