834

A sarit de la etaj ca sa scape din incendiu si a murit


Este vorba de Ghenadie Costetchi, in varsta 49 de ani, din orasul Balti. Moldoveanul se afla la odihna in sanatoriul “Podolie” din localitatea Hmelnitk, regiunea Vinnita din Ucraina, care a fost mistuit de flacari duminica noaptea.
 
Rudele victimei au declarat, pentru StireaZilei.md, ca barbatul speriat a incercat sa se salveze din incendiu si a sarit de la balcon de la etajul 4 al sanatoriului. El a fost transportat in stare foarte grava la spitalul raional, insa medicii nu au reusit sa-i salveze viata.
 
Doi frati ai barbatului au plecat in Ucraina pentru a aduce acasa corpul sau neinsufletit.
 
In urma incendiului a decedat si o ucraineanca, iar alte 11 persoane au fost spitalizate cu arsuri si traume. Printre raniti este si o femeie din Rusia.
 
Incendiul a izbucnit in jurul orelor 23:15 in clubul cu 2 etaje de pe teritoriul bazei de odihna. Ulterior, flacarile s-au raspandit in cladirea cu 8 etaje a sanatoriului, unde se aflau peste 150 de persoane. 15 echipe de pompieri au luptat cu flacarile, incendiul fiind lichidat in jurul orelor 02:30.
 
Procuratura regionala a deschis un dosar penal pentru incalcarea normelor antiincendiare, care au dus la pagube materiale si jertfe omenesti.
 
stireazilei.md
Sursa imagine: phoneprest.ro

0