915

(video) O grenadă a fost detonată într-un cămin studenţesc

Poză simbol
Foto: livenews.ro
  Un tânăr în vârstă 20 de ani, originar din satul Hârtop raionul Floreşti, a detonat din greşeală o grenadă în timp ce se afla într-un cămin studenţesc aflat pe str. Grătieşti din comuna Stăuceni. În rezultatul deflagraţiei, acesta a suferit mai multe leziuni corporale grave în regiunea abdomenului şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost supus intervenţiilor chirurgicale.

Studentul se afla în stare de ebrietate, în odaia unor prieteni, având asupra sa o grenadă de model ”RGD”. La un moment dat, tânărul în timp ce se juca cu grenada respectivă s-a produs deflagraţia, în urma căruia a avut de suferit doar el, ceilalţi au scăpat ca prin minune. 

Ulterior poliţiştii au discutat cu victima referitor la cele întâmplate, acesta declarând că grenada a găsit-o într-un parc din comuna Stăuceni. Totodată urmează ca forţele de ordine să stabilească de unde tânărul a făcut rost de grenadă şi de ce nu a predat-o benevol serviciilor poliţieneşti.

În această ordine de idei, conform legislaţiei în vigoare băiatul riscă să fie cercetat penal pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. Care prevede amendă în mărime de la 6 000 până la 12 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de pînă la 3 ani.

UNIMEDIA precizează că legislaţia în vigoare prevede că persoanele care au de predat poliţiei benevol arme şi muniţii păstrate ilegal sunt lipsite de răspundere penală.

 

Sursa: UNIMEDIA

0