1074

A fost inventată benzina artificială!

Cercetătorii britanici de la Rutherford Appleton Laboratory au creat un combustibil sintetic pe bază de hidrogen, care nu produce emisii poluante. Preţul ar urma să fie de trei ori mai mic decât al combustibililor pe bază de petrol, adică un euro pentru un galon, care înseamnă 3,7 litri.

Benzina artificială va fi disponibila tuturor în trei ani. Anunţul cercetătorilor de la Laboratorul Rutherford Appleton a făcut senzaţie, având în vedere că petrolul adevărat a atins în ultimul timp preţuri record.

„Într-un anumit sens, hidrogenul este combustibilul ideal. Are de trei ori mai multă energie decât benzina per unitate şi când arde nu produce nimic altceva în afară de apă”, spune profesorul Stephen Bennigton, şeful proiectului dezvoltat de Laboratorul Rutherford Appleton, transmite manufacturingdigital.com.

Problema până acum era depozitarea hidrogenului, care avea nevoie să fie păstrat în cilindri de înaltă presiune sau cu lichide super răcitoare care atingeau – 253 grade Celsius, însă cercetătorii laboratorului britanic au rezolvat şi această problemă, mai spune sursa citată. Au găsit o modalitate low-cost de a închide amestecul hidruric în granulele unui polimer nanoporos. Acestea pot fi turnate în rezervoare şi se vor comporta ca un lichid.

0