Justine Henin se retrage din activitate
Bruxelles, 27 ian. /MOLDPRES/. Jucătoarea belgiană de tenis Justine Henin, fostă numărul unu mondial, a decis, miercuri, să pună capăt definitiv carierei, din cauza unor probleme medicale la cot, relatează MOLDPRES cu referire la diferite surse electronice. Ea a dat publicităţii o scrisoare de adio, care a apărut în cotidianul belgian Le Soir. "Am făcut mai multe teste în ultimele zile, care mi-au confirmat că am suferit o afecţiune la nivelul cotului, în Australia. Decizia medicilor este clară: cotul meu este prea deteriorat şi prea fragil pentru ca eu să pot continua să joc la cel mai înalt nivel", menţionează sportiva, în vîrstă de 28 de ani, în scrisoare.
Jucătoarea belgiană a decis prima dată să-şi încheie cariera în mai 2008 cînd ocupa primul loc în clasamentul WTA. Ea a revenit în competiţie în ianuarie 2010, cîştigînd primul titlu în mai, la turneul de la Stuttgart. La ediţia din acest an a turneului Australian Open, Justine Henin, numărul 13 mondial, a fost eliminată, vineri, în turul trei, de rusoaica Svetlana Kuzneţova.
Henin are în palmares 43 de titluri la simplu. Ea a cîştigat şapte titluri majore în carieră: patru la Roland Garros, două la US Open şi o dată Australian Open. Doar titlul la Wimbledon îi lipseşte din palmares. Belgianca a stat 117 săptămîni în fruntea clasamentului WTA.