865

5 ani de inchisoare pentru profesorul-pedofil


Profesorul de limba romana din satul Dobruja Veche, raionul Sangerei, banuit ca in urma cu 3 ani a violat patru elevi, a fost condamnat la 5 ani inchisoare. Judecatoria raionului Sangerei l-a gasit vinovat de actiuni perverse fata persoane care nu au atins varsta de 16 ani.

Procurorul raionului Sangerei, Adrian Bordeianu, a declarat, pentru StireaZilei.md, ca, initial, barbatul de 29 de ani era cercetat penal pe doua capete de acuzare. El a mai fost invinuit de actiuni violente cu caracter sexual, care se pedepsesc cu pana la 20 de ani de inchisoare, insa urmarirea penala a fost incetata pe acest articol din cauza unor schimbari de procedura penala.

Desi fostul pedofilul a ajuns dupa gratii, atat procurorii, cat si parintii victimelor considera pedeapsa prea blanda si anunta ca o vor ataca in instanta superioara. In prezent, barbatul se afla in penitenciarul din Balti.

Totul s-a intamplat in primavara lui 2008, insa elevii nu au povestit nimic nimanui, intrucat erau amenintati de profesor sa pastreze tacerea. Abia in toamna lui 2009, parintii copiilor au aflat prin ce cosmar au trecut si au depus plangeri la politie.

Potrivit parintilor, barbatul s-a angajat la scoala din sat in 2003, fara a avea studii pedagogice, ci numai juridice. De-a lungul anilor, localnicii au observat ca profesorul era mereu inconjurat de baieti de 11-13 ani, cu care stabilise relatii de prietenie, iar multi copii s-au transferat intre timp la alte scoli, din diverse motive.

La sfarsitul anului scolar, profesorul l-a invitat pe unul dintre elevii sai acasa la el, sa-l ajute sa calculezele mediile anuale pentru toata clasa. Barbatul a incuiat usa casei si l-a violat pe baiat, amenintandu-l cu rafuiala daca va sufla cuiva o vorba. Un alt scolar le-a povestit parintilor sai ca a fost violat de acelasi profesor la o tabara de vara, cand a ramas singur in odaie.

Dupa ce pe numele profesorului a fost deschis un dosar penal, alti doi baieti au marturisit ca au plecat de la scoala din sat pentru ca au fost hartuiti de pedagog.

Barbatul si-a recunoscut vina in fata anchetatorilor.
 
STIREA ZILEI

0