740

Harakiri în sat

 Un bărbat în stare de ebrietate a decis să-şi pună capăt zilelor în tradiţia japoneză. Medicul-coordonator al Serviciului de Urgenţă din capitală, Eufalia Negreaţă, a comunicat pentru Info-Prim Neo că incidentul s-a produs, joi, în satul Ghidighici din componenţa municipiului Chişinău.

Bărbatul, de 44 de ani, supărat pe familie şi pe viaţă, a luat un cuţit de bucătărie şi l-a înfipt în burtă. Medicii de la Urgenţă au constatat că acesta are plagă penetrantă de cuţit în abdomen cu lezarea organelor interne şi şoc hemoragic de gradul II. Ambulanţa l-a dus la Spitalul de Urgenţă pentru intervenţie chirurgicală.

În împrejurări necunoscute a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuit de pe bulevardul Cuza Vodă un bărbat de 46 de ani. El a avut norocul să ajungă în crengile unui copac, de unde a aterizat la sol. Cu traumă cranio-cerebrală, comoţie cerebrală şi contuzia cutiei toracice bărbatul a fost internat la Spitalul de Urgenţă.

Un bărbat de 45 de ani a murit subit, iar altul, de 47 de ani, a murit înecat cu o bucată de plăcintă. Medicul Eufalia Negreaţă le recomandă persoanelor care se îneacă, dacă nu este cineva în preajmă să le ajute, să se arunce în forţă cu pieptul peste ceva tare. Chiar dacă îşi vor fractura coastele, plămânii vor începe să lucreze, iar căile respiratorii se vor elibera.

Joi şi în noaptea spre vineri, 29 octombrie, ambulanţele din capitală au avut 703 intervenţii, inclusiv la 56 cazuri de traumatisme, 71 cazuri infecţii virale acute, 6 ictusuri cerebrale, 2 infarcte miocardice şi 17 naşteri. 
 
Sursa: INFO-PRIM-NEO
0