1128

În Moldova este periculos să practici atletismul

În Moldova este periculos să practici atletismul. Preşedintele asociaţiei europene Hansyorg Virtz a inspectat cele mai mari obiecte sportive.

Infrastructura sportivă se află întro stare critică. Aceasta a fost aprecierea făcută de preşedintele asociaţiei europene de atletism. După ce a inspectat cele mai mari arene sportive din Chişinău, Hansyorg Virtz a ajuns la o concluzie puţin îmbucurătoare pentru sportivii moldoveni: este riscant să practici atletismul în Moldova.

Vizita preşedintelui asociaţiei europene de atletism a coincis cu scandalul de dopaj, în care a fost implicată alergătoarea moldoveană Olga Cristea. Virtz a evitat acest subiect, preferând să vorbească despre infrastructura sportivă. Subiectul privind infrstructura din atletisma fost abordată de preşedintele asociaţiei europene la cel mai înalt nivel. După discuţiile cu autorităţile şi după ce a inspectat obiectele sportive vechi şi care funcţionează încă, oficialul european a promis să acorde federaţiei moldoveneşti ajutorul de care are nevoie şi nu nuai de sfaturi dar şi de mijloace finaciare.

“Ceea ce am văzut în Moldova, nu am văzut nicăieri în lume. Pe arenele sportive pe care le-am văzut este foarte periculos să practici atletismul. Infrastructura se află întro stare critică. Pentru Moldova nu este un secret, dar acum am aflat şi noi. Sportivii riscă să ajungă la spital dacă vor practica atletismul. Este înaltă probabilitatea de a se accidenta. De aceea vom acorda ajutor în construcţia unor piste pentru alergări şi a sectorului pentru sărituri”, a spus Hanszorg Virtz, preşedintele asociaţiei europene de atletism.

Infrastructura care şchiopătează nu este unicul subiect abordat în cadrul vizitei de trei zile a asociaţiei europene de atletism. Există multe probleme legate de scandalul de dopaj, în care a fost implicată alergătoarea moldoveană Olga Cristea. Hansiorg Virty a evitat , însă, acest subiect.
“Atâta timp cât se desfăşoară investigaţiile acestui caz de dopaj, nu avem dreptul să comentăm ceva. Este o informaţie confidenţială”, a adăugat Hanszorg Virtz.

TV7.md

0