826

Un microbuz cu 16 persoane, implicat în accident rutier

 Accidentele în care sunt implicate microbuzele care circulă pe rutele din capitală se țin lanț. Acum o oră un microbuz de pe ruta 124 a fost implicat într-un accident rutier.

Microbuzul în care se aflau 16 persoane s-a tamponat la intersecția străzilor Nicolae Iorga cu Mihai Kogălniceanu. Şoferul microbusului susţine că nu avea viteză, iar vinovat de impact se face şoferul celeilalte maşini. Şoferul automobilului îşi recunoaşte vina. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Poliția cercetează cazul.

Tot astăzi, o femeie a fost lovită de un troleibuz, în timp ce traversa strada. Accidentul s-a produs pe strada Alecu Russo, din Chişinău. Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă şi diagnosticată cu o contuzie cerebrală.

Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu creşterea numărului de accidente rutiere cu implicarea transportului public.

De la începutul anului 2010 au fost înregistrate 148 de accidente soldate cu 9 persoane decedate şi altele 261 persoane traumatizate. Din vina şoferilor de microbuze au fost provocate 88 de accidente rutiere ce au dus la decesul a 6 persoane şi traumatizarea a 149.
În acest sens, Direcţia poliţiei rutiere a MAI desfăşoară în perioada 16-25 septembrie operaţiunea specială „Autobuzul”.

În aceste zile, vor fi întreprinse măsuri de verificare a activităţii agenţilor economici ce prestează servicii de transportare a pasagerilor şi depistare a încălcărilor prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere comise de conducătorii antrenaţi la transportarea pasagerilor.

Jurnalt.md

0