820

De ce-i doresc Rusiei o catastrofă

Simplu de tot. Ca să putem supraviețui noi, basarabenii. Căci cred că am scăpa de un regim dictatorial doar dacă în Rusia ar începe o revoluție care ar nimici totul în calea ei, dacă ar fi lovită de un asteroid, dacă popoarele subjugate, numite republici autonome, s-ar desprinde de Moscova și și-ar proclama independența în maniera în care o fac regiunile separatiste din fostul spațiu sovietic, încurajate și susținute de Imperiul Răului, dacă ar fi asimilată de China și încă multe alte scenarii frumoase pe care i le doresc din tot sufletul. Căci nu văd cum altfel am putea scăpa de îmbrățișarea-i sufocantă, de “frate mai mare”.

Și dacă în anii ‘90, întreaga Europă Centrală și de Est se elibera de sub jugul comunismului datorită prăbușirii Imperiului Sovietic, acum asistăm la un proces invers, în care câteva țări postsovietice agonizează, transformându-se din state relativ democratice în clone minuscule ale metropolei, fiind în pericol de a fi lichidate din cauza unei Rusii revanșarde care își vrea înapoi coloniile. Rămâne de văzut cât va dura delirul imperial al Rusie megalomane și al liderilor ei KGB-iști, care se vor o supraputere, și dacă noi, victimele colaterale, vom reuși să rămânem întregi sau vom fi înghițiți și striviți, ca și alte dăți, de misionarii de la Răsărit.
0