579

Din BPR - "Nu pot să tac!"

Iată am întrat în tema dată, ca imi sunt interesante mai multe opinii. E şi normal - părerea mea că societatea noastră are necesitate de mintea limpedă şi liberă în rezolvarea sarcinelor existente. Doar ceia ce am citit ma întrodus în.... Citata:

VACUTZA:

"Cu toţii vedem realitatea din stradă.

Aici la noi în Basarabia se vorbeşte ruseşte la tot pasul.

Şi asta deoarece noi, românii basarabeni nu ştim să ne impunem limba. Ni s-a spălat creierii ani la rând că limba noastră română vezi doamne, e una incultă. Daţi să aratam cine-i stăpîn în casa. Afară la ocupanţi!"

//0, Ce înseamnă "aici la voi"? Unde asta? Doar ce să facem cu reprezentanţi de zeci de etnii din Moldova? Care trăiesc în acest pămînt de secoli întregi şi au toate drepturile la dînsa. E o prostie! Poporul moldovenesc nu se tinde spre un stat şovinist! Vacuţa, dumneata vorbeşti mult de Europa, valoriile democraţiei, drepturile omului etc. Doar ce e în realitate??? Ce propui oamenilor? Război, fascizmul? Încălcarea gravă a drepturilor de bază a oamenilor din societate?

Vacuţa, realitate constă în faptul că anune dumneata te ocupi cu "spălarea creierilor"! Ceia cu ce te ocupi e o chestie periculoasă. Opreşte-te şi caută o soluşia civilizată pentru problemele existente!
0