626

NAS Puti

) Ministerul Afacerilor Externe va proceda la consultari cu Academia de Stiinte si cu Ambasadele moldovenesti acreditate in strainatate in faza de definitivare a noii redactii a conceptiei politicii externe a Republicii Moldova, a comunicat pentru BASA-press ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Ion Stavila.

Oficialul de la departamentul de externe a spus ca MAE a definitivat principiile de baza ale noii redactii a conceptiei politicii externe, care au fost prezentate ieri premierului Vasile Tarlev, in cadrul sedintei colegiului ministerial.

Potrivit lui Stavila, noua redactie a conceptiei politicii externe se va baza pe principiul pragmatismului. "Pe de o parte vom continua procesul de integrare in structurile Uniunii Europene, iar pe de alta vom consolida pozitiile economice ale R.Moldova pe pietele din Est", a precizat viceministrul de externe. Stavila a spus ca la elaborarea noii redactii a politicii externe au fost luate in considerare prioritatile expuse de Presedintie in toamna anului trecut.

Dupa sedinta de ieri a colegiului MAE, premierul Tarlev s-a aratat multumit de varianta redactata. Seful Executivului a mentionat ca integrarea R.Moldova in UE este inevitabila, insa guvernarile precedente au facut numai declaratii populiste si nu au intreprins nimic in acest sens. El a precizat ca Ministerul de Externe urmeaza sa prezinte noua redactie a documentului respectiv la finele lunii mai 2002.
In sfirsit comuneacii incep sa conlucreze cu academicienii. Asa ca in curind vom fi mai corecti si delicati in politica noastra externa.
Deviza "Unde te duci tu Mosule? Fugi de aci mucosule " - n-o sa se mai aplice in relatiile noastre cu alte state.
Apreciati?
0