488

Problema Nationala

Chisinau-02.04.2002/15:36:07/(BASA-general) Liderul grupului parlamentar Alianta Braghis (AB), Dumitru Braghis, considera ca Republica Moldova se afla intr-o profunda criza social-politica, care ar putea duce la disparitia statului. Braghis este de parere ca aceasta criza a fost generata de "categorismul, spiritul de intoleranta si ignorare a oricaror norme de dialog civilizat" de care dau dovada atat reprezentantii Partidului Comunistilor, cat si cei ai Partidului Popular Crestin Democrat.

Intr-o conferinta de presa, liderul AB a cerut "convocarea in regim de urgenta a unei sedinte extraordinare a Parlamentului, cu participarea sefului statului, in cadrul careia se fie examinata situatia social-politica din R.Moldova". Pana la convocarea unei asemenea sedinte, AB si-a rezervat dreptul de a sista orice activitate parlamentara, a spus Braghis.

El a mai cerut destituirea conducerii Parlamentului si substituirea ei cu persoane profesioniste din randurile tuturor factiunilor parlamentare, precum si demiterea imediata a Executivului si inlocuirea lui cu un Guvern de conciliere nationala.

Braghis a cerut instituirea unui moratoriu asupra oricaror decizii de natura sa tensioneze si mai mult situatia in stat si abtinerea de la aplicarea fortei.

Totodata, liderul AB a facut apel catre toate fortele social-politice sa organizeze "o masa rotunda cu statut permanent" in cadrul careia ar fi dezbatute cele mai acute probleme cu care se confrunta societatea.
Acum puteti sa alegeti care si in ce tara sa traiasca.
0