Idee de proiect - Traducator Greasmonkey pentru Odnoklasniki (js skilz uanted)
Idei imi apar din pacate nu le pot realiza din lipsa de timp si de organizare, dar pun aici ideea.Asa deci exista acest site odnoklasniki.ru (cel mai popular site in Moldova conform http://alexa.com/topsites/countries/MD) care au fost destul de nesimtiti si le-a fost lene sa adauge suportul limbii romane.Aici apar cul-programerii care pot face traducere client-side cu ajutorul extension-ului Firefox Greasemonkey.Greasemonkey permite executarea scripturilor JS prorii indiferent pe ce site (in cazul nostru odnoklasniki).Propun sa faceti un script JS care va traducere site-ul .Probabil dv poate oferi niste coaching in caz ca apar intrebari :) El deja a realizat un script pentru forumul pe care scriu acum ;)Cred ca scriptul trebuie sa faca "trageting" pe stringurile care se afla in anumite zone pe site (in anumite portiuni de html, adica in anumite ramuri a lui DOM), adica sa nu faca replace orb la tot innerHTML-ul intregii pagini..Un anumit format de configurare de traducere trebuie inventat care ar putea sa-si faca update din cind in cind..Alta problema este traducerea string-urilor "on fly".Propun ca initial traducerea sa aiba loc la .ready in jQuery $(document).ready() un event care se produce cind html-ul paginii s-a incarcat si inainte ca toate imaginile si alte resurse sa fie incarcate (adica nu-i tot aceeasi ca si onload). Nu stiu exact cum e realizat acest .ready din jQuery, dar nu-i asta important.Probabil si un butonas de Donare se poate de pus site-ul proiectului ca oamenii multumiti sa poata dona oricare suma (principalu ca butonul de donare sa nu fie prea abuziv adica sa fie pus pe fiecare pagina de odnoklasniki de ex. ;o).Probabil in versiunea 2 se poate de adaugat suportul la mai multe limbi si de luat exemplu aplicatiei facebook(http://www.facebook.com/translations/ ) care da posibilitate oamenilor sa traduca interfata in limba lor sugerind traduceri.Dupa versiunea 2 se poate de trecut la implementarea scriptului pe alte browsere (stiu ca e posibil dar n-am facut-o niciodata).Poate voi face eu cindva, da m-am gindit ca atitea programeri de treaba in Moldova, poate ii place cuiva ideea si comunitatea, sau poate e chiar utilizator activ a acestui site..Puteti mai adauga sugestii daca doriti..