motociclete cu numere diferite
Salut tuturor, am si eu o intrabare de ordin juridic si procedural de circulatie. sper sa gasesc un raspuns aici caci asa si nimeni nu a putut sa imi dea un raspuns adecvat. daca am cetatzenia si sunt rezident al RM, in acelasi timp am si viza permanenta de sedere in Romania si cumpar de acolo o motociclete mai veche de 10 si o inregistrez cu numere de Romania, atunci am sa am dreptul sa circul cu ea in RM sau nu?
desigur ca ai .... sa ai rca valabil si testare tehnica si foc la ghete
doc_exe
dar sunt careva limite in timp (ceva de genul 90 zile s.a) cit motocicleta sa se afle in moldova, sau nu?
si rca si revizia tehnica tre sa fie Ro sau MD?
Ai posibilitate de a circula pe teritoriul RM cu numere de imatriculare straine nu mai mult de 90 de zile. In cazul in care doresti sa circuli mai departe pe teritoriul RM cu unitatea de transpor trebuie sa te adresezi la Politia Rutiera pentru a oforma actele si a primi numere temporare asa numite cu seria "H".
90 de zile nu cred ca e asa greu de depistat. la prima iesire din tzara dupa stampila din pasaport esti depistat imediat
dar se pare ca deviem nitzel de la subiect.
intrebarea mea era :"daca am cetatzenia si sunt rezident al RM, in acelasi timp am si viza permanenta de sedere in Romania si cumpar de acolo o motociclete mai veche de 10 si o inregistrez cu numere de Romania, atunci am sa am dreptul sa circul cu ea in RM sau nu?"
da, clar, multumesc
Salutare fratilor,
Asa o intrebarica mica dar foarte importanta, cit timp pot sa stau cu scuterul cu înregistrare Italiana pe teritoriul MD. Din cite cunosc vinieta motocicletele cu numere straine nu achita, asigurarea o am MD. Problema este revizia tehnica și termenul dacă exista clar lucru.