balabanofca...cred ca academia de stiinte are in colo foi turistice... am fost cindva acolo, e un loc relativ mai bun de odihna fata de alte locuri din Ucraina, asa mi sa parut, caci era liniste, fara discoteci, plaja nu este aglomerata, in skimp e o mizerie destul de mare pe plaja, de fapt ca si pe oricare alta plaja di UA. si daca e sa te duci in statiune, eu am fost in cea mai buna, mincarea oricum nu straluceste...
Ukraina - это не только Затока и Балабановка;) Это и Крым... А если задать вопрос Cum e apa in Крым? - супер! Чистая, прозрачная, теплая - это там, где я была в прошлом году :) Смотри фотку
duti in Bulgaria, Turcia inca si mai bine, la acelas pret ca si in Ro, sincer nu se merita, cel mai interesant ca nici firmele de turism nu vor sa lucreze cu ei.
extra...Ukraina - это не только Затока и Балабановка;) Это...
согласен но цены высоки. а фотку ты урезала слишком сильно :(
acirom...am fost in Alusta si la o terasa Chelnerul ma rugat...
de asta si spun ca UA sucks ... :( Din pacate nu am de ales ... Viza in Ro pot sa obtin abea peste 3 saptamini, iar concediul este peste 2 :) Bulgaria e scumpa datorita la drum - 320euro zborul pentru 2 persoane. Turcia ... 1Keuro ... pentru mine este nitzel cam scump.
wah, aici nu pot sa iti dau un sfat, dar te asigur caci sunt multe, si in genere daca e sa discuti cu ei si sa lasi nr tau de tel. de ce? pt ca sunt multe foi turistice "fierbinti" atunci cind cineva refuza sa mearga si locul deja e bronat sau simplu cind nu se completeaza grupa, si aici pretul dese ori cade pina la 180 eu. Unicul dezavantaj e ca nu poti sa planifici concediul la serviciu atunci cind este o ekipa necompletata. Dar eu odata am nimerit caci imi propunea o reducere din asta cu o saptamina inainte, asa ca ramine totusi real.
in Crimea mai e si coasta de vest - capul Tarhankut (localitatea Olenevka) - un loc unde se poate odihni la acelasi pret ca si in Zatoca, Koblevo. Marea e la fel de super ca si in restul Crimeii, poate chiar mai mult, si e mai putina aglomeratie. 2 ani la rind mergem acolo cu familia si ne place foarte mult.
Administrator@@_...acush investighez ... senks! 18 , nu gasesc ... :(...
20, 21 Se poate merge cum vreai - si dikarem sa stai cu cortul na sharu linga/pe plaja sau pe tarmul stincos cum fac multi - sau sa stai la o baza de odihna/pensiune acolo. Detalii si opinii gasiti aici: - olenevka.net - crimea.naiti.ru/katalog.html#tarhankut - chernomorskoe.info - vezi forum pe Olenevka
Odihna printre maidanezi, mucuri de tigara si miros de varza murata
Amintiri de la Zatoka
Natalia Hadarca
In timpul concediului, moldovenii se apuca de reparatia casei. Totusi, unii evadeaza pe litoral. Desi agentiile turistice au oferte in tot felul de tari exotice, cei mai multi moldoveni, din cauza veniturilor modeste, se odihnesc pe litoralul ucrainean al Marii Negre: e mai ieftin si n-ai nevoie de viza. Dar, iti trece pofta de distractie chiar inainte de a ajunge la baza de odihna.
Primul obstacol pe care l-am intalnit a fost la vama ucraineana, Starokazacie, desi vama moldoveneasca, Tudora, am trecut-o in cateva minute. Vamesii ucraineni au verificat actele celor 30 de pasageri timp de doua ore. Oamenii au inceput sa se revolte catre sofer: ДDa-le ceva bacsis, ca sa se rezolve mai repede!Ф. Soferul a raspuns: ДDe fiecare data le dam, dar asta-i situatiaФ. Peste inca vreo ora si jumatate, iata-ne la Zatoka, la baza ДGoluboi ogoniokФ.
Platim ca sa ne odihnim in mizerie
La Zatoka, pe tarmul marii, vezi puzderie de casute de lemn, construite cu cateva decenii in urma. In timpul URSS, multe dintre bazele de odihna apartineau moldovenilor si-s revendicate acum de la Ucraina (subiectul merita o investigatie aparte). Acum, agentia de turism din Chisinau ne-a asigurat ca vom petrece zile de neuitat pe litoral, rezervandu-ne un numar de lux.
De-a lungul soselei se intind o multime de corturi, in care poti gasi tot felul de bucate, jucarii, bere etc. Am intrat intr-o cafenea sa ne astamparam foamea, dar, cand am dus furculita la gura, mi-a pierit pofta - pe ea ramasese mancare de la un alt client. Sub cerul liber, o domnisoara prajea peste in tigaie, iar alaturi - doi tineri pregateau ДsaurmaФ si frigarui. Praful, fumul si gazele de esapament formau Дanturajul exoticФЕ
Vanzatorii de pe litoralul ucrainean sunt o categorie aparte de oameni. Nici unul nu-ti zambeste, chiar daca fac bani buni, propunandu-le celor care se odihnesc produse de cea mai proasta calitate. Ei se intrec in smecherii. Am facut un mic experiment, ca sa vad cat de gros le este obrazul. Trei zile la rand, am cumparat acelasi obiect si precupeata imi dadea rest opt hrivne, in loc de 18. De fiecare data, se mira cum deЕ a gresit.
ДConfortul in curteФ ustura ochii
Camera noastra Дde luxФ costa 40 de dolari pe zi. Cei care se odihneau in casute din lemn scoteau din buzunar cate 22 de dolari pe zi. Acestia aveau ДconfortulФ in curte. Daca intrai in latrina publica, trebuia sa tii ochii strans inchisi, in caz contrar - te usturau toata ziua si nici apa de mare nu iti lua mirosul intepator de clor si urinaЕ
Camera pe care am inchiriat-o, de lux - cum ni s-a spus - nu corespundea descrierii agentului de la firma de turism. Pernele si saltelele miroseau ingrozitor a mucegai, iar ca sa aprinzi lumina trebuia sa te urci pe scaun. Intrerupatorul era instalat langa tavan. In schimb, aveam WC, dus cu apa calda. Dar apa era strict restrictionata: abia picura, iar intre orele 10-12.30 si 14-16 era inchisa. Explicatia intendentului: cererea de consum e mai mare decat capacitatea turnului de apa, pompa si blocul electric nu fac fataЕ Cand i-am cerut explicatii administratorului, caci platisem 6000 lei pentru zece zile, el ne-a raspuns obraznic: Дmne kisla skolko vi platiliФ. Cei din casutele de lemn (unele captusite cu ardezie) n-aveau probleme de acest gen: hardughiile n-aveau prize, din motive de securitate, si nici WC-uri sau dusuri. Masa ne-a costat sase dolari de persoana pe zi. Meniul era acelasi mereu, doar ca uneori eram serviti cu macaroane dimineata, iar alteori - la amiaza.
Pe plaja am facut cunostinta cu Ivan, un rus venit de la o mina de aur din Siberia. Satul de atata frig, a decis sa se odihneasca la mare. Un prieten i-a sugerat baza de odihna ДFakelФ din Zatoka. A cheltuit mai mult de o mie de dolari pentru drum, dar a fost cazat intr-o casuta din lemn de trei metri patrati, cu un pat si o noptiera.
Plaja completeaza tabloul de mai sus - mucuri de tigari, hartii, sticle de bere, stiuletiЕ Responsabil de curatenie - un barbat de vreo 60 de ani - semana la chip cu Cocosatul din ДNotre DameФ. El dadea de doua ori cu grebla prin nisip, se aseza pe o piatra si fuma, injurandu-i pe cei care treceau pe alaturi. Zece zile l-am vazut lucrand in acelasi loc, odihnindu-se pe aceeasi piatra.
Moldovenii vor profita iarna aceasta de vacanta oferita de Guvern. Destinatiile preferate de moldoveni iarna aceasta raman a fi: Romania, Ukraina, Bulgaria, Turcia.
Viata e nimic fara distractie! E timpul potrivit sa te gandesti la o vacanta!
- cea mai tare statiune din Europa de Est
61 partii, lungimea totala cca. 50 km 14 schi lifts
Oferta include:
Transport Cazare: or. Iaremce, Hotel „Pid skaloi”, Masa 2 ori pe zi Asigurare medicala Transport zilnic la partii Perioada 9 - 15 ianuarie Pret promotional: 250$
Ukraina - это не только Затока и Балабановка;) Это и Крым...
А если задать вопрос Cum e apa in Крым? - супер! Чистая, прозрачная, теплая - это там, где я была в прошлом году :) Смотри фотку
in Crimea mai e si coasta de vest - capul Tarhankut (localitatea Olenevka) - un loc unde se poate odihni la acelasi pret ca si in Zatoca, Koblevo. Marea e la fel de super ca si in restul Crimeii, poate chiar mai mult, si e mai putina aglomeratie. 2 ani la rind mergem acolo cu familia si ne place foarte mult.
http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=592&idRubric=6133&idArticle=14747
Odihna printre maidanezi, mucuri de tigara si miros de varza murata
Amintiri de la Zatoka
Natalia Hadarca
In timpul concediului, moldovenii se apuca de reparatia casei. Totusi, unii evadeaza pe litoral. Desi agentiile turistice au oferte in tot felul de tari exotice, cei mai multi moldoveni, din cauza veniturilor modeste, se odihnesc pe litoralul ucrainean al Marii Negre: e mai ieftin si n-ai nevoie de viza. Dar, iti trece pofta de distractie chiar inainte de a ajunge la baza de odihna.
Primul obstacol pe care l-am intalnit a fost la vama ucraineana, Starokazacie, desi vama moldoveneasca, Tudora, am trecut-o in cateva minute. Vamesii ucraineni au verificat actele celor 30 de pasageri timp de doua ore. Oamenii au inceput sa se revolte catre sofer: ДDa-le ceva bacsis, ca sa se rezolve mai repede!Ф. Soferul a raspuns: ДDe fiecare data le dam, dar asta-i situatiaФ. Peste inca vreo ora si jumatate, iata-ne la Zatoka, la baza ДGoluboi ogoniokФ.
Platim ca sa ne odihnim in mizerie
La Zatoka, pe tarmul marii, vezi puzderie de casute de lemn, construite cu cateva decenii in urma. In timpul URSS, multe dintre bazele de odihna apartineau moldovenilor si-s revendicate acum de la Ucraina (subiectul merita o investigatie aparte). Acum, agentia de turism din Chisinau ne-a asigurat ca vom petrece zile de neuitat pe litoral, rezervandu-ne un numar de lux.
De-a lungul soselei se intind o multime de corturi, in care poti gasi tot felul de bucate, jucarii, bere etc. Am intrat intr-o cafenea sa ne astamparam foamea, dar, cand am dus furculita la gura, mi-a pierit pofta - pe ea ramasese mancare de la un alt client. Sub cerul liber, o domnisoara prajea peste in tigaie, iar alaturi - doi tineri pregateau ДsaurmaФ si frigarui. Praful, fumul si gazele de esapament formau Дanturajul exoticФЕ
Vanzatorii de pe litoralul ucrainean sunt o categorie aparte de oameni. Nici unul nu-ti zambeste, chiar daca fac bani buni, propunandu-le celor care se odihnesc produse de cea mai proasta calitate. Ei se intrec in smecherii. Am facut un mic experiment, ca sa vad cat de gros le este obrazul. Trei zile la rand, am cumparat acelasi obiect si precupeata imi dadea rest opt hrivne, in loc de 18. De fiecare data, se mira cum deЕ a gresit.
ДConfortul in curteФ ustura ochii
Camera noastra Дde luxФ costa 40 de dolari pe zi. Cei care se odihneau in casute din lemn scoteau din buzunar cate 22 de dolari pe zi. Acestia aveau ДconfortulФ in curte. Daca intrai in latrina publica, trebuia sa tii ochii strans inchisi, in caz contrar - te usturau toata ziua si nici apa de mare nu iti lua mirosul intepator de clor si urinaЕ
Camera pe care am inchiriat-o, de lux - cum ni s-a spus - nu corespundea descrierii agentului de la firma de turism. Pernele si saltelele miroseau ingrozitor a mucegai, iar ca sa aprinzi lumina trebuia sa te urci pe scaun. Intrerupatorul era instalat langa tavan. In schimb, aveam WC, dus cu apa calda. Dar apa era strict restrictionata: abia picura, iar intre orele 10-12.30 si 14-16 era inchisa. Explicatia intendentului: cererea de consum e mai mare decat capacitatea turnului de apa, pompa si blocul electric nu fac fataЕ Cand i-am cerut explicatii administratorului, caci platisem 6000 lei pentru zece zile, el ne-a raspuns obraznic: Дmne kisla skolko vi platiliФ. Cei din casutele de lemn (unele captusite cu ardezie) n-aveau probleme de acest gen: hardughiile n-aveau prize, din motive de securitate, si nici WC-uri sau dusuri. Masa ne-a costat sase dolari de persoana pe zi. Meniul era acelasi mereu, doar ca uneori eram serviti cu macaroane dimineata, iar alteori - la amiaza.
Pe plaja am facut cunostinta cu Ivan, un rus venit de la o mina de aur din Siberia. Satul de atata frig, a decis sa se odihneasca la mare. Un prieten i-a sugerat baza de odihna ДFakelФ din Zatoka. A cheltuit mai mult de o mie de dolari pentru drum, dar a fost cazat intr-o casuta din lemn de trei metri patrati, cu un pat si o noptiera.
Plaja completeaza tabloul de mai sus - mucuri de tigari, hartii, sticle de bere, stiuletiЕ Responsabil de curatenie - un barbat de vreo 60 de ani - semana la chip cu Cocosatul din ДNotre DameФ. El dadea de doua ori cu grebla prin nisip, se aseza pe o piatra si fuma, injurandu-i pe cei care treceau pe alaturi. Zece zile l-am vazut lucrand in acelasi loc, odihnindu-se pe aceeasi piatra.
eu am vazut M.N. din avion de vre-o 7 ory .. dar ynka nu m-am skaldat yn trynsa .. :DD .. treb sa shjiiba klassnno !! :DD
Moldovenii vor profita iarna aceasta de vacanta oferita de Guvern.
Destinatiile preferate de moldoveni iarna aceasta raman a fi: Romania, Ukraina, Bulgaria, Turcia.
Voi ati hotari deja unde plecati?
Eu da! In Bugaria...E mai ieftin ca Romania :)
Да! Черное море это коуто! И в особенности Крым!
Inresant destinatiile ca "la Cobleva" sau Zatoca :) mai sunt preferate de turistii nostri?
О. В Крыму такое черно-черное море...:)
http://www.sintal-training.com/KX.html
И еще совсем забыл!
Кстати о Крыме, см. krim.md...пока так, но через пару дней...
Да, сайт не ахти, а вот Крым...
Ну, уж если на то пошло, то Маре Нягрэ - это и Скадовск, и Геленджик, Батуми, Трабзон, Шиле, не говоря уж о всяких Созополях да Мамаях ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Viata e nimic fara distractie! E timpul potrivit sa te gandesti la o vacanta!
- cea mai tare statiune din Europa de Est
61 partii, lungimea totala cca. 50 km
14 schi lifts
Oferta include:
Transport
Cazare: or. Iaremce, Hotel „Pid skaloi”,
Masa 2 ori pe zi
Asigurare medicala
Transport zilnic la partii
Perioada 9 - 15 ianuarie
Pret promotional: 250$
Suna acum: 253025, 253008,068860444,068860333
vom vedea cum si unde ne vom odihni vara aceasta....