chisinau vs bucuresti
chisinau rulez! bucuresti sux!am avut ocazia sa vizitez bucurestiu' de citeva ori - si de fiecare data ma dezamagesc tot mai mult! (da! de fiecare data sper ca imi voi schimab parerea, dar nu-mi reuseste...)* transportu' public - cam ca in chisinau (poate doar mai multe troleibuze sau autobuze noi), dar nu se anunta statiile!* strazile si trotuarele - aceeasi poveste ca la noi, desi te astepti la ceva mai bun* taxi-urile - sux! ai sanse sa fii fraierit, chiar daca toti au taxometre din alea speciale. nu vei obtine niodata informatia preventiva cit te poate costa calatoria si cit timp va dura (chiar nu au habar taximetristii cit timp fac de la punctul a la punctul b la o anumita ora a zilei?). nu se poate de chemat taxiul la o anumita ora (ic.... la noi o faci chiar si cu o zi inainte fara probleme!)* metroul - bilet de 2 calatorii minim! la ce bun mie 2 calatori daca merg doar o singura data? aceeasi chestie am patit-o si la ruta speciala spre aeroport - cer un bilet si imi cere taxa dubla! padlele* aeroportul otopeni - oribil conceput! din cauza ca nu se anunta statiile am fost in situatia sa cobor la terminalul plecari interne, si pentru a ajunge la cel cu plecari internationale trebuia sa ies din cladire si sa merg pe afara spre terminalul dorit! de parca nu se putea face pasaj de legatura dintre ambele blocuri!* oras aiurea construit ultimul timp, supraaglomerat cu masini parcate de-a lungul strazilor si panouri publicitare (cu cat mai mari, cu atit mai aiurea!), multe magazine de stil sovietic...* si in final: zilele astea afara erau pe putin 37 grade!!! si ei mai vor in UE cu asa capitala???tu ce alegi? :D