Bunicii de la Valeni suparati pe Zdob si Zdub
Lidia Bejenaru, bunica ce a batut toba un an intreg alaturi de baietii de la Zdob si Zdub, a intrat in conflict cu acestia.Bunica de la Valeni, r. Cahul, spune ca in decembrie 2005, atunci cand formatia a sarbatorit printr-un spectacol zece ani de activitate, si la care au fost invitati impreuna cu bunelul sa sustina un recital, baietii s-au purtat foarte urat cu ei. „Nici buna ziua nu ne-au dat”, adauga sotul artistei, Dorel Bejenaru.„S-au uitat urat la noi”De fapt, artistii Bejenaru spun ca doar producatorul, Igor Danga, si Victor, trombonistul formatiei, au fost mai draguti si i-au invitat la masa, au stat de vorba, pe cand Roman si restul baietilor au fost aroganti si s-au uitat urat la ei, „ca la niste caini”, precizeaza artistii din sud.Odata scapati de tensiunea de la acel concert, Lidia si Dorel Bejenaru considera ca au fost discriminati si spun intr-un glas ca nu mai au chef sa se intalneasca cu Zdubii pentru ca nu au lasat loc de buna ziua. „Nu vrem sa-i vedem! S-au purtat urat tare cu noi! Noi ne pregatisem pentru acel spectacol, am venit de acasa chiar cu vin, cozonac, branza, peste, pregatisem si o gaina, pentru ca am vrut sa le multumim baietilor pentru ca ne-au scos in lume, ne-au plimbat prin Europa, dar ei nici nu s-au uitat la noi. Tot incercam sa vorbim cu ei, dar ne intorceau de fiecare data spatele. Nu stim de ce s-au obijduit asa”.„Tot respectul pentru dl Danga!”Jigniti de atitudinea unor membri ai Zdubilor, vedetele din Valeni cred ca e putin probabil sa-si dea mana in semn de impacare, declarand ca „baietii se fudulesc” pentru ca de atunci nu au fost invitati la nici un concert de-al formatiei Zdob si Zdub. „Pe dl Igor Danga nu suntem suparati. El s-a purtat foarte frumos cu noi. Si chiar ne-a ajutat la nevoie. Recent, ne-au tras gaz si am imprumutat 500 de dolari de la dl Danga, in ideea ca ii voi returna la toamna, la culesul strugurilor”, mai spune Dorel Bejenaru.Intrebat care crede ca a fost, de fapt, motivul real pentru care liderul formatiei si ceilalti membri i-au ignorat, bunicul zice ca s-ar putea sa fie vorba de invidie. Se pare ca elementul-cheie care le-a racit relatiile a fost participarea formatiei Zdob si Zdub si a Lidiei si Dorel Bejenaru la emisiunea „Sare si piper cu Stela si Arsinel”, de la National TV. „Dupa ce am cantat in acea emisiune, Stela Popescu mi-a oferit un cos cu mere, iar eu am atentionat-o ca ar fi trebuit sa i-l ofere lui Roman, ca el e vedeta, iar ea mi-a raspuns ca „el e solist doar, in schimb tu ai fost mai draguta”. Ma gandesc ca poate de aici vine supararea baietilor. Cine stie?”, se intreaba retoric Dorel Bejenaru, precizand ca in respectiva emisiune a cantat si a dansat „din toata inima”. In prezent, sotul bunicii care bate toba conduce grupul etno-folcloric „Craitele” din Valeni, care a fost declarat recent de catre o comisie de la Chisinau „colectiv-model” alaturi de cele din satele Slobozia Mare si Giurgiulesti. Alaturi de micii sai discipoli, Dorel Bejenaru va participa in august la Festivalul „Dobroge, mandra gradina”, la Navodari, Romania, precum si la Cahul, la evenimentele prilejuite cu ocazia Zilei Republicii.Nu au pus punct relatiilor amicalePentru a ne lamuri daca intr-adevar este vorba de un „razboi” intre cele doua parti, JURNAL l-a contactat pe Igor Danga, producatorul formatiei Zdob si Zdub: „Nu poate fi vorba de niciun conflict intre baieti si domnii Bejenaru. Pur si simplu baietii sunt ocupati si nu mai colaboreaza cu ei. Relatiile dintre noi sunt OK. Pe viitor, intentionam chiar sa lansam un album solo al familiei Bejenaru. Totul e in regula, ei sunt membri ai Societatii Culturale „Cuibul” si ne straduim sa ii luam la cate un festival, in masura posibilitatilor. Cred ca s-a creat o impresie gresita datorita faptului ca in ultimul an au fost multe evenimente la care au cantat impreuna, iar de la o vreme incoace nu prea se intampla nimic si de asta li se pare ca baietii sunt suparati”, ne-a declarat Igor Danga.Ieri, Zdob si Zdub a lansat videoclipul piesei „Miorita”, filmat la Chisinau in regia lui Igor Cobileanschi. Piesa reprezinta un amestec de hip-hop, etno si rifuri de chitara in stil heavy-metal, pentru care au colaborat cu cvintetul folcloric „Surorile Osoianu”, care au interpretat refrenul si in limba engleza. Piesa face parte din compilatia numita „Ethnomecanica”, care va fi lansata in toamna acestui an. La lansare au venit multi prieteni ai Zdubilor, precum si numerosi fani. http://jurnal.md/articol.php?id=5254&cat=&editie=496