Lucru' de Parlament
Parlamentul italian ia in discutie construirea unei toalete speciale pentru un deputat transsexualDincolo de dezbaterile legate de alegerea unui nou presedinte al Republicii, Parlamentul de la Roma discuta in aceste zile o alta tema "de interes national", respectiv construirea sau nu, a unei toalete rezervate exclusiv celui "de-al treilea sex", al lui Vladimir Luxuria, primul deputat transsexual, noteaza vineri ziarul La Razon. Ideea a fost sugerata de colegii de partid ai lui Berlusconi, care i-au cerut intr-o scrisoare presedintelui Parlamentului sa asigure "crearea unui pisoar special pentru transsexuali, eliminand o adevarata bariera arhitectonica si rezolvand astfel un motiv de nemultumire psihologica, in conformitate cu orientarea si identitatea sexuala a acestuia, alta decat a noastra. Exista obligatii igienico-sanitare ce trebuie respectate". Cel direct interesat a declarat: "Apartheidul segregarii urinare nu este o tema care ma pasioneaza. Nu m-ar deranja sa am o baie doar pentru mine, dar cred ca este un privilegiu pe care nu il merit. Cred, dimpotriva, ca ar fi util ca unele servicii publice rezervate femeilor sa fie extinse si transsexualilor. Precum in Marea Britanie, unde varsta lor de pensionare este de 60 de ani, ca si pentru femei", a spus Luxuria.Gandul - Sambata, 6 Mai 2006