772

Teoria pretului la gaze

Cred ca stiti cu toti ca rusii ne tot ameninta ca ne maresc pretul la gaze pina la .. peste 220 sau 230$ pe m cub. Se vehicula ca pretul va creste de la 1 aprilie, dar in mod miraculos a ramas acelasi si dupa aceasta data, iar la nedumeririle noastre ni s-a spus ca brava echipa care negociaza i-a convins sa nu mareasca pretul. Rusii au acceptat dar pina la 1 iulie. Inca in acea zi am ramas surprins si nu intelegeam cam ce pirghii am avea noi in aceasta negociere, insa ferm convins ca viitorul va lumina adevarul.Ieri in cadrul emisiunii "in profunzime", premierul Tarlev a declarat ca noi promitem rusilor ca vom contiunua sa facem afaceri cu rusii in schimbul nemajorarii pretului la gaze. Atunci parca am dat de capat si acestei companii "Itera", care in mod miraculos joia trecuta in Parlament, a obtinut o scutire de taxe de 90 mln$. Sa nu uitam aceasta Itera, macar ca apare ca are un fond statutar de 5000 lei Mdl, functioneaza avind in spate acea "Itera" care a privatizat uzina metalurgica de la Ribnita si apartine unui intreg holding.Si iata dupa a mea parere in ce fel am negociat noi cu rusii, ne-am mai vindut inca o data si datorita acestei companii ruse , care intentioneaza sa construiasca la Cahul o centrala electrica vom deveni si mai dependenti in sectorul energetic decit sintem acum.
0