1011

Salvati Vocea Basarabiei

http://www.transylvanian.ca/basarabia/html/ovidiu_creanga.html Avand in vedere embargoul politic si economic impus de guvernul de la Chisinau, consideram ca donatia in bani, este singurul sprijin eficient. Echipamentele vor fi achizitionate din Europa, fara extra taxe de transport, vama sau probleme tehnice de transfer de la 110V la 220V. ---------------------------------------------------------- //---------------------- //Contact Canada / Ovidiu Creanga: tel: 416 221 1143 ; e-mail: covidiu@rogers.com Salvati postul de radio "VOCEA BASARABIEI" ! -------------------------------------------------------- //------------------------ [ //despre Radio "Vocea Basarabiei"] [despre Directorul de Programe Andrei Vartic] [Coordonatorul Campaniei in Canada: Ovidiu Creanga] ---------------------------------------------------------- //---------------------- //Prin donatiile noastre putem salva Vocea Basarabiei de la falimentul impus de guvernul pro-comunist si rusofon ! De ce campania "Salvati Radio VOCEA BASARABIEI"? Ma numesc Ovidiu Creanga, m-am nascut pe 14 februarie 1921 in satul Varzaresti judetul Lapusna, sat la cca. 80 de Km. de Chisinau. Am fugit din Basarabia, pe 28 iunie 1940 cand au navalit hoardele lui Stalin si au rapit Basarbia. Terminasem clasa a 7-a la liceul Ion Creanga din Balti. Tata in aceiasi zi a fost omorat in bataie de bande de tineri comunisti inarmate cu bate si rangi. Nu am mai fost in Basarabia de cand am fugit in 1940. Anul acesta m-am dus in satul meu de bastina dupa o absenta de 60 de ani. De trei ani donez in ficare an celui mai bun absolvent al liceului din localitate, Alexandru cel Bun, suma de US $ 200. Anul acesta am vrut sa inmanez personal premiul. Tot anul acesta am mai donat celui mai bun absolvent de la liceul Lucian Blaga din Tiraspol aceiasi suma de US $ 200 si de la anul voi dona si celui mai bun absolvent de la liceul Bogdan Petriceicu Hasdeu din Chisnau tot US $ 200. (unde am inceput cariera mea de elev). Rusia este foarte puternic infiltrata in Basarabia si lupta de 200 de ani sa desnationalizeze pe bietii basarabeni. Metodele lor sunt murdare, mai ales caacum la conducerea tarii este un guvern comunist. Ei lupta pe fata sa distruga orice urma romaneasca folosid, crima, sntajul, minciuna etc. De pilda trimit in Romania agenti deghizati ca studenti, oameni de afaceri, etc care fac tot felul de matrapazlacuri, ca sa faca pe romani sa-i urasca pe fratii lor basarabeni si reusesc in mare masura. In Basarabia este o saracie crunta, sunt pensionari cu 25 de centi pe zi, salariul mediu pe economie e de 30 de euro pe luna, adica un euro pe zi. Cu ocazia vizitei mele am fost invitat sa dau cateva interviuri la posturile locale de radio si TV. Cel mai mult am fost atras de postul "VOCEA BASARABIEI" din Chisinau care are un caracter puternic anti comunist si pro romanesc. Atunci lucrau la acest post cca.15 baiaeti in general foarte tineri care faceau "munca voluntra" ca postul nu avea bani sa le dea salariu. Totusi oamenii aveau familie, copii si unul cate unul au plecat si am mai ramas 4 realizatori, Director fiind marele om de cultura Andrei Vartic. Andrei Vartic cu care am ramas prieten, imi spune ca organele comuniste vor sa-i nimiceasca cu orice pret. Le-a alungat putinii sponzori pe care ii mai aveau si sunt in pragul falimentului. Au nevoie de caculatoare si de bani. Stiu ca problema cu banii este delicata ca au fost situatii cand donatiile nu au ajuns acolo unde trebuie, dar trebuie sa gasim o metoda de control ca sa fim siguri ca banii ajung corect la destnatie. Ce-i de facut? Sa incercam sa strangem o suma de bani, dupa putintele fiecaruia, cu care sa putem sprijini existenta Radio VOCEA BASARABIEI. Eu care traiesc din marinimia statului canadian si am o pensie sociala, dar totusi voi pune prima depunere de US $ 200. Banii pentru donatii se vor fi colectati la mine si domnul Puiu Popescu directorul OBSERVATORULUI, apoi vom face ca fondurile sa ajunga la destnatie [Dl Puiu Popescu are cellularul 647 295 6652.] Stimati concetatei, hai sa salvam postul de radio si TV VOCEA BASARABIEI !! Ovidiu Creanga [Coordonator al Campaniei "Salvati Radio Basarabia:, pentru aria Canada si U.S.A.] --------------------------------------------------- //----------------------------- //Coordonator al campaniei in Canada: Ovidiu Creanga: tel: 416 221 1143 ; e-mail: covidiu@rogers.com Director de Programe al Radio"Vocea Basarabiei": Andrei Vartic: e-mail: avartic@mail.md
0