927

JUDECATORIA ECONOMICA A BLOCAT CONTUL ZIARULUI "LITERATURA SI ARTA" DIN CAUZA NEACHITARII DATORIEI

1 August 2005 / [8968] Chisinau, 1 aug. /MOLDPRES/. Judecatoria Economica a blocat contul ziarului "Literatura si Arta" din cauza neachitarii datoriei fata de Editura "Gunivas", in timp ce redactorul sef al ziarului, Nicolae Dabija, declara ca "acestea sint niste pretentii aberante", informeaza MOLDPRES.Solicitat de Agentie, Nicolae Gutan, directorul fondator al Editurii "Gunivas", a declarat ca "SRL-ul "Litertura si Arta", al carui unic actionar este Nicolae Dabija, a procurat de la editura in decembrie 2003 un set de carte romaneasca care a fost achitat de "Gunivas". Astfel, acesta a ramas dator cu circa 43 mii lei (peste 2 800 euro)"."Am avut foarte multe discutii cu Nicolae Dabija, insa am ramas doar cu promisiunile si atunci am actionat in judecata. Dreptatea a fost de partea Editurii si Judecatoria Economica a blocat contul lui Dabija. Acesta, la rindul sau, a facut un recurs la Curtea de Apel Economica pentru a fi scoasa blocarea. Sedinta de judecata va avea loc la 3 august. In prezent el ma acuza ca din cauza mea nu-i va mai aparea ziarul. Am si eu un ziar, insa nu cer bani de la nimeni pentru a-l intretine. Atunci cind apare aceasta necesitate, merg si iau credit de la banca", a spus Gutan."Imi pare rau ca s-a ajuns pina la judecata, dar altfel nu am putut scoate banii care imi apartin si din care urmeaza sa achit salariile angajatilor", a conchis Gutan.Solicitat de Agentie, Nicolae Dabija a declarat ca conturile bancare i-au fost blocate de nenumarate ori. "Multi oameni cu pretentii aberante au incercat sa ne inchida ziarul, de fiecare data insa judecata a fost de partea noastra. Acuzatiile pe care mi le aduc cei de la Editura "Gunivas" sint nefondate si aberante". Dabija a refuzat sa ofere informatii mai detaliate asupra acestui caz.
0