902

Cel hapsan plateste dublu

Intr-un cuvant. Daca te scapi la "pe degeaba" vei plati dublu, triplu si chiar mai mult, iar castig n-o sa ai din nici un pt de vedere. Utilizarea produselor scumpe M$die costa mult mai ieftin decat utilizarea produselor OpenSource gratuite. Pe acest link este un PDF cu o analiza comparativa:http://www.microsoft.com/windowsserversystem/facts/analyses/opencost.mspx
0
-=tmt=-21 Сентября 2004, 18:29
-
-=tmt=-21 Сентября 2004, 18:29

>>...pe acest link...
oare pe a cui site se afla acest document?

citeste asta
http://downloads.securityfocus.com/library/tc0.pdf

0
  • 0
  • 0
caliogstro21 Сентября 2004, 19:13
C
caliogstro21 Сентября 2004, 19:13
-=tmt=-
...oare pe a cui site se afla acest document?...

eu l-am cautat pe site-ul oficial al microsoftului. Si tot acolo l-am gasit. Pe mine m-a interesat mai mult nu pe al cui site e situat ci continutul acestui document.

-=tmt=-
...citeste asta...

corect, un user windows nu gandeste la nivelul aici e un port TCP iar aici este registrul AX, iar aici intreruperea 10h. El gandeste la nivelul profesiei sale, aici trebuie o radiografie a piciorului, aici niste legi contravin constitutiei, acestui om compania trebuie sa-i dee inca cinci minute gratis samd. In asa mod, microsoft-ul a pus cu adevarat computerul la dispozitia utilizatorului, asa cum n-a reusit nici o alta companie. Gandeste-te logic, daca pentru utilizarea computerului este necesar sa fii programator, atunci cui ii trebuie acest computer?

0
  • 0
  • 0
mitiuh21 Сентября 2004, 20:05
M
mitiuh21 Сентября 2004, 20:05
caliogstro
...eu l-am cautat pe site-ul oficial al microsoftului. Si tot acolo l-am gasit. Pe mine m-a interesat mai mult nu pe al cui site e situat ci continutul acestui document....

alta analogie. Pe saitul nvidia.com sunt o gramada de articole in care se dovedeste cu tot felul de experimente si argumente ca ati - sux, nvidia - rulez. pe saitul ati.com , fix asa, numai ca viceversa. Iar tu vreai sa cumperi videocard, pe cine ai sa crezi? oare nu vre-un sait ca ixbt, sau guru3d, sau altceva de felul acesta, unde sunt oameni simpli care nu au profit de la vinzarea productiei a unei sau altei companii.

de aceea socot ca articolele pe microsoft nici nu face de citit daca ai ca scop determinarea care e mai "scump" os. ci mai bine te interesezi real la o companie care utilizeaza ms, sau nix. acestea vor fi rezultate reale.

0
  • 0
  • 0
caliogstro21 Сентября 2004, 20:15
C
caliogstro21 Сентября 2004, 20:15
mitiuh
...Caliogstro: "... eu l-am cautat pe site-ul oficial...

asculta, eu cand vreau sa cumpar un produs voi citi in primul rand cum fiecare stie sa argumenteze faptul ca produsul lui e bun. Fiecare se traduie sa arate partile tari si sa nu vorbeasca despre cele slabe. In rest tu nu ai citit vad nici ceea ce a pus TMT si nici ceea ce am pus eu. Mai intai citeste, iar apoi vom mai discuta

0
  • 0
  • 0
mitiuh21 Сентября 2004, 20:22
M
mitiuh21 Сентября 2004, 20:22
caliogstro
...asculta, eu cand vreau sa cumpar un produs voi citi...

crezi ca nu am avut rabdarea sa citesc 2 replici inainte de a scrie ;)
ideea a fost ca "всяк кулик своё балото хвалит". Adica MS va avea foarte multe argumente, si fix asa si cei de la nix, pe care cind le citesti ti se pare ca sunt foarte corecte amindoua. Intelegi Caliogstro, ca nu esti tu cel mai destept, si nici eu. Sunt multe companii in sua, cu zeci de mii de angajati care migreaza acuma pe linux. de ce? aaa, stiu. se vede ca nu au citit bine microsoft.com :))

0
  • 0
  • 0
caliogstro21 Сентября 2004, 23:44
C
caliogstro21 Сентября 2004, 23:44
mitiuh
...Sunt multe companii in sua...

Las-o mai moale. Citeste mai bine ultimele noutati din OpenSource:
http://www.linuxinsider.com/story/35697.html
Dar referitor la ceea ce ai spus tu in acest subpunct nu am vazut ceva statistici relevante.

mitiuh
...Intelegi Caliogstro, ca nu esti tu cel mai destept, si nici eu....

Nu schimba tema discutiei. Vezi cum se numeste categoria in care discutam? Plus la asta, vezi ca eu sunt moderator? Ca moderator sunt obligat sa pun ce consider mai interesant, sau curios din punctul meu de vedere. Altii, asta e dreptul lor.

dar iata si noutati cu vechime de un an, ca sa vezi si ce se facea mai demult:
http://news.com.com/2100-1016_3-1027188.html?tag=fd_top

0
  • 0
  • 0
mitiuh21 Сентября 2004, 23:50
M
mitiuh21 Сентября 2004, 23:50
caliogstro
...- Las-o mai moale. Citeste mai bine ultimele noutati din OpenSource:...

Asculta, eu conversez cu tine normal, fara variante ca "Las-o mai moale". Astept la fel raspunsuri normale.
Eu nu vorbesc abiratii ci spun ceea ce cunosc, pot sa argumentez. Chiar compania in care lucrez (peste 30 mii de angajati) a inceput procesul de migrare la linux de la ms. la momentul dat a serverelor, mai tirziu posibil si restul.

mitiuh
...crezi ca nu am avut rabdarea sa citesc 2 replici inainte...

.2 ok.

(se avea in vedere

caliogstro
...mitiuh: "... Sunt multe companii in sua ..." - Las-o...

.2)

caliogstro
...mitiuh: "... Sunt multe companii in sua ..." - Las-o...

.3 ceea ce se face acuma e diferit de ce se facea un an in urma. ceea despre ce vorbesc a inceput recent, vre-o 2-3 luni in urma. e prea devreme sa apara pe saituri si statistici. dar vei vedea mai tirziu

0
  • 0
  • 0
caliogstro22 Сентября 2004, 00:07
C
caliogstro22 Сентября 2004, 00:07
mitiuh
...Caliogstro: "... - Las-o mai moale. Citeste mai bine...

dar 6.1 noutati de o luna in urma?

btw, la ce companie lucrezi?

0
  • 0
  • 0
mitiuh22 Сентября 2004, 00:14
M
mitiuh22 Сентября 2004, 00:14
caliogstro
...dar 6.1 noutati de o luna in urma? btw, la ce companie...

.1 insusi noutatea este foarte recenta, dar ea reflecta ceea ce s-a petrecut pe parcursul mai multor luni - "In recent months".

caliogstro
...dar 6.1 noutati de o luna in urma? btw, la ce companie...

.2 e important?

0
  • 0
  • 0
caliogstro22 Сентября 2004, 00:20
C
caliogstro22 Сентября 2004, 00:20
mitiuh
...8 .1 insusi noutatea este foarte recenta, dar ea reflecta...

.2, Eu te-am intrebat si vreau un raspuns. Daca ai motive de genult "este informatie confidentiala", "nu doresc sa spun", "nu e treaba ta" atuncinu ezita sa-mi spui. Dar asemenea intrebari eu le consider stupide.

0
  • 0
  • 0
mitiuh22 Сентября 2004, 00:36
M
mitiuh22 Сентября 2004, 00:36
caliogstro
...9 .2, Eu te-am intrebat si vreau un raspuns. Daca ai...

nu sunt deacord. intrebarea "e important" e ceva de genul "cu ce scop te interesezi".
in rest se aplica toate motivele enumerate.

0
  • 0
  • 0
caliogstro22 Сентября 2004, 00:43
C
caliogstro22 Сентября 2004, 00:43
mitiuh
...10 nu sunt deacord. intrebarea "e important" e ceva...

eu sunt om direct si nu iubesc ceva de genul, ci imi plac intrebarile directe. Referitor la scop, sunt pur si simplu curios, ce companie are atatia angajati. Si plus la asta, vreau o dovada ca ceea ce spui tu este adevarat.

0
  • 0
  • 0
mitiuh22 Сентября 2004, 00:49
M
mitiuh22 Сентября 2004, 00:49
caliogstro
...eu sunt om direct si nu iubesc ceva de genul, ci imi...

ok in privinta la intrebari.

eu sunt dovada :)))
intr-adevar, unica dovada este numai sa crezi ca ceea ce spun eu e adevarat. Cu parere de rau alte dovezi nu pot sa-ti dau la momentul dat. Posibil pe viitor situatia se va schimba.

0
  • 0
  • 0
caliogstro22 Сентября 2004, 01:14
C
caliogstro22 Сентября 2004, 01:14
mitiuh
...numai sa crezi...

pai nu cred.

0
  • 0
  • 0
mitiuh22 Сентября 2004, 01:17
M
mitiuh22 Сентября 2004, 01:17
caliogstro
...mitiuh: "... numai sa crezi ..." - pai nu cred....

nu crede :)
Coliogstro, eu n-am obiceiul sa spun minciuni numai ca sa-mi sustin punctul de vedere.
Eu pot sa mai spun si alte lucruri, dar la fel, nu le voi putea argumenta cu linkuri din internet sau presa. pina cind.

0
  • 0
  • 0
caliogstro22 Сентября 2004, 01:20
C
caliogstro22 Сентября 2004, 01:20
mitiuh
...nu crede :) Coliogstro, eu n-am obiceiul sa spun minciuni...

Ok, voi astept, dar pe cuvant n-o sa te cred oricum :)

0
  • 0
  • 0
mitiuh22 Сентября 2004, 01:22
M
mitiuh22 Сентября 2004, 01:22
caliogstro
...Ok, voi astept, dar pe cuvant n-o sa te cred oricum...

Toma necredinciosu ;)

0
  • 0
  • 0
caliogstro22 Сентября 2004, 01:23
C
caliogstro22 Сентября 2004, 01:23
mitiuh
...16 Toma necredinciosu ;)...

mai corect ar fi Caliogstro necredinciosu

0
  • 0
  • 0
mitiuh22 Сентября 2004, 01:34
M
mitiuh22 Сентября 2004, 01:34
caliogstro
...mai corect ar fi Caliogstro necredinciosu...

:)

0
  • 0
  • 0
Administrator@@_13 Января 2005, 02:33
A
Administrator@@_13 Января 2005, 02:33
...Intr-un cuvant. Daca te scapi la "pe degeaba" vei plati...

respect!

0
  • 0
  • 0