Estimari cantitative
1. Majoritatea softului OpenSource facut pentru Windows este facut sub Microsoft VisualC++ (MSVC).Exemple: Apache, PHP, Mico, OpenORB, MySQL, Corba Script.... Aceste aplicatii nu sustin BCB deloc. Pentru a afla parerea developerilor OpenSource despre BCB e deajuns sa dispachetati sursele Apache si sa faceti un search prin fisiere la cuvantul Borland :). O sa vedeti numai doua comentarii, si foarte sugestive :))) (sa nu credeti ca sunt puse de mine). Prezenta acestor doua comentarii nu indica prin nimic faptul ca acest soft poate fi compilat cu BCB. Iar apoi unele sunt portate si sub Borland C++ Builder(BCB).Exemple: Perl, OpenSSL.Dar asa proiecte OpenSource majore care sa sustina BCB si sa nu sustina MSVC nu exista (va rog sa nu puneti aici proecte orientate exclusiv spre BCB sau exclusiv spre MSVC).Mai departe, tot softul comercial este facut sub MSVC. Nu zic nu, se face si sub BCB, dar mult mai putin. Exemplele mele din alte threaduri pot fi prelungite mai departe. Si pentru a nu crea confuzii, puteti controla asta si singuri, am spus si cum. BCB se utilizeaza preponderent pentru proiecte interne, acolo unde acum trebuie de creat o aplictie, acum alta, acum o aplicatie se da uitarii, nu este necesar de sustinut proiectele mult timp si aplicatiile deobicei nu iese din organizatie.Acum, un mic experiment, faceti asa o aplicatie (am controlat si singur, icnercati si voi):#includeint main(){printf("hello world");}Compilati sub BCB si sub MSVC. Acum comparati marimile fisierelor executabile LOL, fanii BCB vof fi extrem de neplacut surprinsi :)).Daca veti face testari la viteza aplicatiilor generate, o sa vedeti ca e tot aceeasi in ambele cazuri.Acum, urmatorul pas. La serviciu de mai mult de jumatate de an eu lucrez la un proiect sub BCB. Aplicatia are vre-o patruzeci de subproiecte. Vreau sa spun ca BCB foarte des pur si simplu se innadusa compiland proiectul. Daca totul e bine, atunci reusesc sa compilez timp de sase ore. Dar deobicei se blocheaza pe la jumatate si trebuie de la jumatate sa o iau din nou. Acasa am un calculator cu parametru de vre-o trei ori mai slabi decat acesta de la serviciu. Dar asa aplicatii ca Apache care au peste 70 de subproiecte se compileaza foarte leger. La colegii mei de serviciu care lucreaza sub MSVC, sunt proiecte cu peste 100 de subproiecte, si lucreaza liber. In general, nici mie, si niici vre-unui coleg de al meu nu i sa intamplat sa se blocheze MSVC. Inca o limitare serioasa la BCB este numarul de 256 de fisiere care poti sa le compilezi in linia de comanda. Asta este o problema extrem de serioasa la crearea fisierelor makefile. Din acest motiv, asa aplicatii ca PHP este pur si simplu imposibil sa compilezi asa proiecte ca PHP.Urmatorul punct: Acum sa vorbim despre principii de lucru un pic. BCB nu va obliga sa lucrati in proiect, iar MSVC va obliga in caz ca nu compilati in linia de comanda. De aici rezulta ca cei ce vor lucra sub MSVC vor organiza mult mai bine proiectele mari, si plus la asta, la developerii MSVC veti gasi mult mai putin cod de gunoi(garbage code). Sa vorbim un pic de IDE acum :) IDE-ul de la MSVC ofera mult maimulta informatie, este mult mai bine aranjat pe monitor si mult mai usor se studiaza codul. Foarte usor se extinde. Incapand cu versiunea 7.0 codul poate fi colapsat ca un TreeView. Analiza declaratiilor si a codului se face mult mai rapid in MSVC. Plus la asta debuggerul la MSVC are functionalitati inca incepand cu versiunea 4.0 care nu la are BCB (una dintre ele este StepOut).Plus la asta. Daca o sa va duceti intr-o organizatie producatoare de Soft, nimeni n-o sa va ee in serios daca nu cunoasteti VisualStudio. Cu cunostinte de Delphi si de BCB o sa se uite ca la niste oameni cu cunostinte de MS Access. Acest lucru nu este inventat de mine si este deasemeni usor de controlat.V-ati enervat? Sunt absolut sigur ma mai mult de jumatate dintre post-urile de mai jos vor fi ofense si treimiteri la origine :))) LOL LOL LOL:)