**SunTV** VS. **Globnet**
Despre serviciul "SunInternet" si "ADSL de la Globnet".aceste doua companii au facut un pas inainte in domeniul comunicatiilor si IT-ului din Moldova prin oferta de:1. Internet prin Cablu si 2. ADSL (prin linia telefonica obisnuita)DAR:tarifele sint ucigatoare. un om normal nu-si poate permite asa ceva.Nici unul din aceste doua providere nu ofera vreun pachet cu trafic nelimitat. Iar acele citeva sute de Mega sau citiva Giga care le ofera inclusi in abonament reprezinta prea putin pentru preturile foarte mari ale abonamentelor.Daca vor aparea mai multe providere care sa ofere Internet prin cablu si mai multe televiziuni prin cablu in general, atunci concurenta ii va indemna sa imbunatateasca calitatea, sa ofere viteze mai mari de transfer la preturi din ce in ce mai mici.Astfel Internetul prin cablu fa fi un concurent pentru ISP-urile care ofera internet prin xDSL si va incepe o lupta intre aceste doua tehnologii:CableTV vs xDSL.De pe urma concurentei care va avea loc vor avea de cistigat utilizatorii obisnuiti care au nevoie sa foloseasca Internetul de acasa.dat fiind faptul ca a inceput de-acum de citiva ani trecerea de la centralele de telefon analogice la acele digitale, internetul prin xDSL ar putea fi cel mai comod mijloc de conectare la Internet.dar nu trebuie sa uitam si de companiile de cablu:SunTV care de multi ani s-a raspindit in toate zonele chisinaului si majoritatea cladirilor din tot orasul pot avea cabluTv acasa.apoi aparitia unui concurent: TVsatelit. Cunosc foarte multa lume de la Ciocana care a trecut de la suntv la tvsatelit pentru ca ii aranja pretul mai mic. Si vedem din asta toamna aparitia serviciului ADSL de la Globnet.PRETURILE SINT FOARTE MARI. Daca n-o sa faca nimica in privinta asta nu cred ca vor avea multi clienti nici Globnet-u, nici SunTV-u. Eu cred ca este visul multora sa vada in moldova un pachet cu trafic nelimitat care sa nu depaseasca 50$. Fie si macar viteza de 64kbps. dar NELIMITAT.