Administrator@@_05 Декабря 2003, 22:56
A
Administrator@@_05 Декабря 2003, 22:56

In Quadro: „Totul se face in echipa”

•autor: Interviu realizat de Alina GUTU

Un interviu cu „In Quadro” este un spectacol in sine. Baietii astia n-au stare, n-au astampar, n-au... probleme. Sunt aceiasi peste tot - galagiosi, poznasi si dezinvolti in statutul lor de vedete la nici 20 de ani. Datorita impresarului formatiei, Alexandru Rusu, am reusit sa-i aducem in redactie. Iata ce-a urmat.

JURNAL: - Cand si cum s-a infiintat trupa „In Quadro”?
Andrei Tarus: - Inca din liceu am infiintat, impreuna cu Andrei Taralunga, „Duetul de la Liceul Ion Creanga”. Cantam rock, apoi am trecul pe folk. Mai tarziu, am denumit formatia „Pescarii”, dar nu pentru mult timp, caci ne-am gandit ca ar fi mai frumos daca vor fi mai multe voci. Astfel, in 2002, a luat fiinta trupa „In Quadro”, ce-i drept, in alta componenta. Am debutat pe scena mare cu piesele „Du-ma undeva” si „Nu pot uita”, pe 26 septembrie 2002, la Palatul National, in concert cu „3rei Sud Est”.
J.: - Cum v-a perceput atunci publicul?
A.Tarus: - Vesel, ca-n poveste. Sa nu ne fi primit bine si sa nu fi fost totul bine, noi nu mai cantam acum. Anume asta ne-a stimulat.
Igor Psenicinai: - Si chiar in acea zi, dupa concert, l-am cunoscut pe Alexandru Rusu, impresarul nostru.

J.: - Cum a avut loc intalnirea voastra?
Alexandru Rusu: - Intamplator am trecut atunci pe la concertul de la Palatul National si i-am vazut pe baieti in culise. Chiar in acea seara, dupa concert, le-am propus sa facem ceva mai serios pentru ca am vazut ca au potential si pot face mai multe. La inceput au ramas socati. Pentru ei era totul foarte ciudat. Le-am explicat ca sunt deschis pentru colaborare si n-am nici un interes meschin.

J.: - Au acceptat pe loc sau le-ai dat timp de gandire?
A.R.: - Nu, s-au gandit.

J.: - Mult?
A. Tarus: - Vreo doua-trei saptamani.
A.R.: - Nu, vreo saptamana.
A. Taralunga: - Atata timp cat Igor n-a putut vorbi (rad toti)...
A.Tarus (cu gura pana la urechi): - Se pune intrebarea daca noi am avut incredere in el (n.n. in Alexandru).

J.: - Atunci aveati de gand sa va „luati” impresar?
Toti: - Nu.
A.R.: - Ei erau ca foarte multe formatii si interpreti de la noi, ceva de genul „sam pokupaiu, sam prodaiu”. N-am nici o pretentie la ceilalti, dar cred ca in orice structura trebuie sa existe o ordine. Eu nu pot sa zic ca ceea ce fac pentru ei este la un nivel super, mai am inca neajunsuri...
A.Tarus: - O faci super...
A.R.: - Sunt foarte critic ce tine de persoana mea si inteleg ca pot face si mai multe, dar baietii trebuie sa prezinte interes.

J.: - Ei prezinta interes?
A.R.: - Pana acum - da. Este un lucru in echipa. Vom face si in continuare piese calitative, interesante pentru public. Sper ca ...
A.Tarus: - Noi o sa-i satisfacem... pe toate planurile.

J.: - Apropo de planuri, care sunt proiectele „In Quadro” in viitorul apropiat?
A.R.: - Avem foarte mult de lucru la imagine, miscare scenica, look, piese. Ca sa cuceresti publicul, nu este necesar numai sa canti bine. Trebuie sa ai imagine scenica, sa stii sa te misti. La noi sunt interpreti care canta bine, dar cand apar pe scena o dau in bara. Recent, am facut poze noi, pentru ca publicul s-a saturat de pozele alea doua mai vechi. Chiar voi sunteti primii care veti publica unele dintre ele. Pentru aranjamente colaboram cu Ion Cater, de care suntem foarte multumiti. Am facut si un videoclip la ultima piesa, „Eu plec”, in colaborare cu studioul „Ciuleandra”.

J.: - Cum credeti, prin ce ati cucerit publicul?
A.Tarus: - Prin sinceritate.
A.Taralunga: - Prin simplitate.
Ion Lozovan: - Probabil a fost dorinta de a deveni cineva. Asta a mers, poate ca noi suntem iesiti din acelasi spatiu...

J.: - Aveti concurenti?
A.R.: - Concurenta este o chestie normala. In cazul in care nu ai o concurenta zdravana, apare boala stelelor.
Toti (fiecare cate o parere, chicoteli): Noi niciodata n-am fost asa. Aste e in dependenta de om. Sunt oameni care nu reprezinta nimic.
A.R.: - In cazul in care voi observa ca baietii vor prinde boala vedetismului, nu mai lucrez cu ei. N-are rost. Ei trebuie sa inteleaga faptul ca totul se face in echipa.
A.Tarus: - Da-da. Nimeni din noi nu poate spune ca totul i se datoreaza lui... Noi suntem un simplu grup de prieteni, care au invatat si invata impreuna si care au hotarat sa faca ceva si asta a mers. A mers anume din cauza ca totul a venit din suflet.

J.: - V-ati gandit, la inceput, ca ati putea castiga si bani?
Toti: - Nu.
A.Tarus: - Noi am facut totul numai din pasiune. Acum, slava Domnului, ne castigam singuri banii. Asta e meritul lui Alexandru.

J.: - Aveti fan-cluburi?
A.R.: - Avem un fan-club inregistrat oficial, iar cu fanii suntem in relatii de colaborare. Le multumim ca ne sustin.
I.P.: - Chiar nu demult am avut o intalnire cu ei, la care am cantat si am raspuns la intrebari.

J.: - Care a fost cea mai indiscreta intrebare care v-au pus-o fanii?
I.P.: - Cum a fost prima oara (veselie generala)? Da, pe bune, asta a fost...

J.: - Cui ii era adresata?
I.P.: - Mie.

J.: - Ati fost vreodata agasati de fane?
Toti: - Ne mai suna pe-acasa noaptea, ne pun muzica romantica, ne spun „te iubesc”...
I.P.: - Pana la moarte... (iar rad).
I.L.: - Dar asta-i trecator.

J.: - Aveti prietene, iubite?
Toti: - Avem foarte multe (ras general).
A.Tarus: - Eu am prietene, iubite... Igor tot are... Intrebati-l pe Ion. Igor, se poate sa spun ca tu ai prietena? Eu in soapta am sa spun... Spune, Igor, cu voce tare si spune cum o cheama...
I.P.: - Eu am prietena.
A.Taralunga: - Am sa spun eu, deoarece numai eu nu am prietena, iar ei toti au... Ca sa stie fanele...

J.: - Alexandru, cum sunt „baietii tai”?
A.R.: - Cum i-ai vazut, asa sunt: haiosi...
Cineva din ei: - Inalti, zdraveni si bine facuti (doua minute pauza de ras).
A.R.: - Si veseli. Uneori obosesc de glumele lor.

J.: - Dar voi cum va intelegeti cu Alexandru?
A.Tarus (ceilalti il completeaza): - Foarte bine. Este intelegator si sensibil. De fiecare data cand cerem bani de la el, ne da. Ne sprijina mult. El este puntea de legatura intre noi. Are idei si viziuni originale.

J.: - Aveti un mesaj pentru cititorii nostri care va admira si va iubesc?
„In Quadro”: - Ascultati muzica de calitate! Va iubim! Daca aveti idei, planuri si simtiti ca aveti talent, incercati sa faceti ceva cu el. Se merita! Credeti in voi si in noi, putin!

---------------------------------------------------------------

Date biografice
Andrei Tarus: Nascut pe 25 octombrie 1984 in or. Slobozia. A absolvit Liceul „Ion Creanga” din Chisinau. In prezent, este student in anul III (V) la Facultatea de Drept Public, USM. Ii place proportionalitatea in tot.
Andrei Taralunga: Nascut pe 2 noiembrie 1983. A absolvit Liceul „Ion Creanga” din Chisinau. In prezent, este student in anul II (IV) la Facultatea de Drept Public, USM. Se considera mare gospodar pentru ca ii place sa gateasca si sa faca curat in casa. Hobby: automobilismul.
Ion Lozovan: Nascut pe 12 decembrie 1982. A absolvit Liceul „M. Sadoveanu” din Calarasi. In prezent, este student in anul I (V) la Facultatea de Drept Public, USM. In paralel studiaza la Facultatea Calculatoare, Informatica si Microelectronica, UTM. Ii plac fotbalul si jocurile de noroc. Este glumet si optimist. Colegii spun despre el ca este nastrusnic, nu are masura si este persoana care face veselia in trupa.
Igor Psenicinai: Nascut pe 9 septembrie 1983. A absolvit Liceul „Ion Creanga” din Chisinau. In prezent, este student in anul I (IV) la Facultatea de Drept Public, USM. Ii place sa gateasca mancare inventata de el. Ii mai place sa lucreze la computer. Colegii spun despre el ca este foarte puternic si mereu se incurajeaza singur.

0
  • 0
  • 0
jan feraru24 Июля 2005, 01:40
J
jan feraru24 Июля 2005, 01:40
0
  • 0
  • 0
ivil227 Июля 2005, 01:41
I
ivil227 Июля 2005, 01:41