874

Ce face un salvamontist? Salveaza VIETI! Ce face o asigurare? Te scapa de cheltuieli!

Când suntem în natură, trebuie să fim întotdeauna bine pregătiți, pentru că există situații care poartă riscuri – condiții meteorologice în schimbare rapidă, incidente de mediu, probleme de sănătate neașteptate. 


În ciuda pregătirii noastre bune, există momente în care trebuie să ne bazăm pe ajutorul cuiva – salvamontistii, acei oameni care își sacrifica timpul, își riscă sănătatea și viața pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. 

Ce face un salvamontist? Salveaza VIETI! Ce face o asigurare de munte?Te scapa de cheltuieli daca patesti ceva!

Ca sa devii salvamontist, intreaga procedură durează aproximativ 3 ani. În primul rând, solicitanții sustin un examen de admitere, iar apoi timp de un an sunt stagiari – merg la baze, participă la acțiuni, cara victimele, dar nu lucrează direct cu ele. Apoi fac practica o iarna și o vară, iar apoi au din nou examene. Absolvenții de succes devin stagiari. În anul următor, au de urmat din nou un curs de iarnă și vară și abia apoi vor deveni salvamontisti. 

„Salvamontistul trebuie să aibă inclinatii bune de alpinism, să poată lucra în condiții insuportabile fata de alpinistii obișnuiți”. În plus, salvatorii voluntari se autofinanțează – își folosesc mașinile personale, pun la dispoziție echipamentul necesar. „Dar le place și vor să o facă. Există destul de mulți candidați buni, așa că există limită a numărului de persoane care sunt acceptate.”

IMPORTANT! În cazul unui accident la munte, sunati imediat la112. Un apel personal sau la bază salvamontistilor nu rezolvă problema. Iar dacă persoana nu poate descrie locul în care se află, primește întrebări adecvate la telefon, prin care salvatorii încearca sa descopere locul. „Acum e mult mai usor pentru ca avem mijloace moderne, iar daca victima reușește să trimită coordonate, să se poziționeze într-un fel – chiar și o captură de ecran, funcționează destul de bine”. Este ferm că, chiar dacă victima nu are asigurare, va fi ajutată, dar alpiniştii trebuie să ştie că – ca peste tot în lume – dacă nu ai asigurare, va trebui să acopere cineva costurile operaţiunii de salvare.. 

„Este ideal ca oamenii să se asigure. Și cea mai mică asigurare funcționează și cu cât includeți mai multe lucruri, cu atât mai bine.” 

Ce calități ar trebui să aibă un salvamontist? Are nevoie de o stare de spirit specială si trebuie să fie foarte motivați să facă asta în cea mai mare parte a timpului liber. Dar se dovedește că acești oameni activi, cu hobby-uri, profesii diferite (și multe) – de la dulgheri la avocați și bancheri, reușesc să-și îmbine voluntariatul cu alte activități, cu familia și munca. Separat, trebuie să fie într-o formă bună , altfel nu vor putea să se descurce bine cu schiurile –  sa se lase rapid in jos, sa fie stabil în sus, să cunoască bine echipamentul alpin, să aibă cultura alpinismului! 

Nu uita! Inainte sa te aventurezi intr-o drumetie cu risc, treci pe la firma de asigurari sau intra pe www.ribbroker.ro pentru a citi mai multe despre asigurari!

0