30950

Ultramaraton în galoși: colectăm bani de casă pentru un tânăr sportiv

Uneori, oamenilor li se întâmplă niște istorii care ulterior se transformă în pilde și povești. Iar unele istorii devin legende. Recent, ni s-a întâmplat și nouă o istorie care poate deveni un basm.

A fost odată în Moldova o familie numeroasă — mama, tata și șase copii. Duceau un trai foarte modest — mama avea grijă de copii, iar tata lucra cu ziua și-i ajuta pe săteni. Dar ce bani poți face din asta, nu tocmai să-ți întreții familia? Locuiau într-un șopron șubred, în care sufla vântul de te rupea, așa că a trebuit să doarmă toți grămadă.

Și iată că într-o iarnă geroasă, feciorul mai mare a zărit niște sportivi alergând pe lângă casa lor. Purtau cu toții haine aprinse și duceau cu ei steaguri, iar pe steagul cel mai mare scria: Rubicon. “Vai, cât sunt de frumoși!”, - s-a gândit băiatul și a decis să alerge împreună cu ei, pentru că îi plăcea și lui alergatul. Și chiar dacă purta o gecuță ponosită, iar în picioare avea o pereche de galoși, s-a aventurat să alerge cu ei. Doar îi plăcea atât de mult alergatul! La început, sportivii nu l-au luat în seamă. Dar băiatul a continuat să alerge cot la cot cu sportivii. Sportivii au reușit să parcurgă tocmai jumătate de cale, iar băiatul alerga în rând cu ei! Și atunci maratoniștii și-au dat seama că acel copil este unul ca ei, doar că încă e prea mic.

Împreună au ajuns la finiș, iar între timp au reușit să facă cunoștință. Vitalic (așa se numește campionul nostru) a povestit despre sine și familia sa, în ce condiții trăiesc. A mai spus că e totul bine, doar că e frig în casă. Și atunci sportivii s-au gândit să-l ajute pe Vitalic să-și realizeze încă un vis — să aibă propria lui casă, una nouă și călduroasă.

Această poveste poate deveni o legendă vie. Pentru că dacă ne vom uni forțele, vom putea realiza orice! Propunem să punem mână la mână și să colectăm bani ca să putem cumpăra o casă, în care vor trăi și vor crește Vitalic împreună cu frații săi.

Ca să contribuiți, puteți dona pe site-ul https://voloshin.md/ro/donate/

0