1307

Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile

Postul a fost folosit de mult timp, din mai multe motive. Există oameni care folosesc postul ca o modalitate de a pierde în greutate, ca o metodă de detoxifiere și pentru motive religioase. Dar ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mănânci nimic timp de șapte zile? Totul e rău? Totul e bine? Și există moduri diferite de post? Acest articol va explora toate aceste lucruri.

Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile:

1. Corpul tău va descompune glicogenul

Nu este rău pentru că asta face corpul tău pentru a-l transforma în energie. Deci, atunci când începeți postul, în special în primele șase ore, va face ceea ce face în mod normal, astfel încât să puteți funcționa cu suficientă energie până la următoarea masă.

Dar, atunci când următoarea masă nu va veni după aproximativ șase ore, stocurile dvs. de glicogen vor începe să se epuizeze, iar tu vei simți foamea și cel mai probabil vei avea o dispoziție proastă. Inutil să spun că, cu lipsa de glicogen, veți fi foarte flămând.

2. Cetoza va începe

Când corpul își pierde capacitatea de a descompune noul glicogen care intră în corp, începe să moară de foame și să căute alte lucruri pentru a le transforma în energie. Acesta va începe să distrugă grăsimea în acizi grași, folosindu-i pentru energie în loc de carbohidrați.

Acest lucru nu este rău, mai ales dacă utilizați postul ca metodă de a pierde în greutate dacă sunteți obez. Problema aici este următoarea: creierul nu poate folosi această grăsime defalcată pentru combustibil. Din această cauză, creierul caută energie în corpurile cetone. Aceasta funcționează pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece corpurile cetone nu pot înlocui glucoza.

După aproximativ patru zile, aceste corpuri cetone pot începe să se acumuleze, formând acetonă care este o substanță volatilă și reactivă. Când se întâmplă acest lucru, poate scădea pH-ul sângelui, dezvoltându-se într-o stare numită acidoză, care poate duce la comă sau moarte dacă nu este inversată.

3. Veți avea insuficiență funcțională cognitivă

În timpul procesului de cetoză și acidoză, creierul începe să spargă proteina corpului dumneavoastră. Acest lucru se întâmplă deoarece proteinele eliberează aminoacizi care pot fi transformați în glucoză. Din acest motiv, veți pierde multe din funcțiile simple ale creierului care vă ajută să vă amintiți lucrurile și chiar să îndepliniți sarcini simple.

4. Corpul tău începe să se cannibalizeze

Dacă nu mâncați, atunci corpul dumneavoastră începe să se mănânce. Aceasta este pur și simplu pentru că e în căutare de surse de energie din orice. Când depozitele de grăsimi dispar, începe să distrugă masele musculare și nu se va opri acolo, mergând pe oasele voastre dacă nu mâncați.

5. Veți fi mai susceptibili la infecții

După o săptămână, nu veți avea suficiente magazine corporale pentru a lupta împotriva infecțiilor, deoarece până acum sistemul imunitar este prea slab. Nu ați mâncat vitamine și minerale esențiale pentru a vă ajuta corpul să se apere. Potrivit cercetărilor care au studiat impactul nutriției asupra șoarecilor infectați cu virusuri sau bacterii comune, imunobiologul Ruslan Medzhitov a observat următoarele care au fost publicate în News Tale:

"În timpul unei infecții virale, mâncarea oferă glucoză, care poate fi necesară pentru supraviețuire", a spus Medzhitov.

Dimpotrivă, postul duce la producerea de cetone - un alt tip de combustibil - care poate ajuta animalele să tolereze o infecție bacteriană.

De ce postul nu e rău

Mulți vor face o variantă de post, în cazul în care nu își epuizează complet corpul. Luați apă sau postul intermitent ca exemplu. În postul de repaus alimentar, nu consumați alimente sau băuturi, cu excepția apei, iar în timpul postului intermitent, faceți un ciclu între o perioadă de repaus și lipsă de repaus într-o anumită perioadă de timp. Ambele dintre aceste variații de post au beneficii care includ:

Creșterea duratei de viata

O rezistență la stres mai bună

Îmbunătățește funcția creierului

Posibila prevenire a cancerului

Îmbunatățirea sistemului imunitar

Îmbunătățește sensibilitatea la insulină

Pierdere în greutate

Piele mai curată

Un studiu recent publicat de Institutul Național pentru Îmbătrânire a constatat că timpul zilnic de repaus îmbunătățește sănătatea și longevitatea la șoareci.

În cadrul studiului, 292 șoareci masculi au fost divizați aleatoriu în două grupe de dietă. Un grup a fost hrănit cu o dietă naturală cu conținut scăzut de zaharuri și grăsimi purificate și mai mare în proteine și fibre decât celălalt grup. Șoarecii au fost apoi împărțiți în trei subgrupe bazate pe cât de des erau disponibile alimentele. Primul grup de soareci a avut acces permanent la alimente. Un al doilea grup a fost alimentat cu 30% mai puțin calorii pe zi decât primul grup. Cel de-al treilea grup a primit o singură masă pe zi, constând în cantitatea exactă de calorii ca grup cu acces permanent.

După studiul care a cuprins durata de viata a șoarecilor, cercetătorii au raportat ca șoarecii care au mâncat o masa pe zi (cea mai lunga perioada de post) pare sa aibă o durata de viata mai lunga si rezultate mai bune pentru boala obișnuită legate de vârstă și tulburări metabolice.

Un alt studiu efectuat la șobolani a constatat că postul de repaus alternant protejează împotriva inflamației induse de vârstă și a fibrozei.

În timp ce majoritatea studiilor privind eficacitatea postului au fost făcute pe șobolani, e o promisiune și pentru oameni. Acestea fiind spuse, luați cercetarea cu prudență și consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a începe în orice regim de repaus pentru a vedea dacă corpul dumneavoastră poate face față efectelor.

hotnews.md

0