854

Moldo Crescendo ed. 4 - Muzica Unește

Când vorbim despre muzică clasică deseori înțelegem muzică grea, plictisitoare, pentru bătrâni sau alte calificative nu tocmai pozitive. Noi ne-am propus să distrugem acest stereotip. La concertele Moldo Crescendo noi oferim cursuri expres de istoria muzicii – explicăm muzica pe care urmează să o cântăm, astfel publicul înțelege și se poate îndrăgosti cu adevărat de muzica clasică!  

Anul acesta ne propunem să continuăm tradiția începută cu zece concerte: trei în Moldova – Chișinău, Bălți și Cahul și șapte în România – Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și București. Doar primul și ultimul cu bilete, restul cu intrare liberă.

Și nu doar concerte!

Podul  de Fotografii

Trei fotografi din România, Vlad Eftenie, Cornel Brad și Octavian Bâlea vor fotografia cele trei concerte din Moldova. Igor Schimbător, Ramin Mazur și alți 5 fotografi din Moldova, vor fotografia concertele din România.

Film

La ediția a 3-a am implicat 3 tineri artiști la crearea unui film documentar despre experiența noastră din timpul festivalului.

Anul trecut am făcut un scurtmetraj fantastic, ne dorim să facem din asta o tradiție. Filmul poate fi văzut aici

Love. Peace. Music.

Inspirați de cei de la The Beatles, vrem să avem și noi un bus colorat cu care să călătorim dintr-un oraș în altul. Un simbol al dragostei și păcii.

Primul concert Moldo Crescendo - Sala cu Orgă, Chișinău, 2015

Moldo Crescendo este un proiect de muzică clasică, creat de tineri născuți în Moldova, care studiază sau au studiat în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, București, Cluj, Moscova, Maastricht ș.a. Facem asta din dragostea pentru muzica clasică și pentru cei de acasă.

Din 2015 am fost în 11 localități din Moldova cu peste 25 de concerte.

Mii de oameni au redescoperit, iar alții au descoperit muzica clasică.

 

 Noi suntem șase:

Dan-Iulian Druțac – vioară, Marea Britanie

Ionel Manciu – vioară, Marea Britanie

Ian Psegodschi – violă, Olanda/Blegia

Radu Croitoru – violoncel, România

Constantin Borodin – violoncel, România

Marcel Lazăr – pian, România

 

Invităm și alți muzicieni cu aceeași pasiune pentru muzica clasică

 Ludens Trio

Rafael Butaru – vioară

Ella Bokor – violoncel

Iulian Ochescu – pian

 

Lx trio

 Celia Jiménez – vioară

Nika Vremšak – violoncel

Teodora Baltasiu – pian

Casa de Cultură din Ialoveni, 2017

#muzicaunește - ne convingem de acest lucru la fiecare concert Moldo Crescendo, când sub un acoperiș sau în aer liber, oameni de toate vârstele, indiferent de etnie, limba vorbită, apartenența politică sau religioasă, se unesc pentru a savura muzica eternă pe care o interpretăm.

 Muzica deschide inimi, este ceea ce noi numim - frumosul. Și da, noi credem că frumosul va salva lumea!

 Noi credem că oricine se poate îndrăgosti de muzica clasică, atunci când este interpretată cu multă pasiune.

Am rezervat 9 săli din 10. Urmează să decidem unde cântăm la București.

Bugetul este reprezentat de

  • chiria sălilor (unele le-am rezervat gratuit, altele pentru o sumă minimă. Sala Mare a Ateneului din București costă 5000 Euro)
  • transportul național și internațional (biletele de avion pentru cei care vin acasă special pentru proiect, și costurile pentru busul colorat – chirie, combustibil)
  • identitate vizuală – de un an jumătate lucrăm cu Casa Imago din Chișinău. Ei ne-au făcut gratuitidentitatea vizuală, logo-ul, afișele ș.a. Din acest an vrem însă să-i remunerăm.
  • Promovare/printuri – fiindcă iubim copacii încercăm să printăm minim posibil. Am avut concerte SOLD OUT cu zero afișe printate datorită distribuirilor de pe facebook și instagram. La fel e și cu promovarea. Posturi TV, FM, site-uri ne-au promovat gratuit!
  • Peste 30 de persoane sunt implicate în proiect – muzicieni, fotografi, operatori video, recuziteri, editori, echipa de organizare ș.a. O facem din dragoste pentru muzică, cultură, pentru acasă, dar cu toate acestea considerăm că resursele energetice și de timp trebuie remunerate.

A doua și a treia ediție și-au atins scopul

Crowdfunding

Acesta este felul nostru de a întreba ” Doriți să vă cântăm? 

Am ajuns la ediția 4 datorită publicului nostru. De 4 ani ei ne susțin cu donații, share-uri, like-uri și povestesc prietenilor despre noi. Așa am putut să rămânem independenți și să ne urmăm scopul.

 Ne bazăm pe susținerea oamenilor care vor să ne asculte.

 Ne vedem la concert! :)

0