1475

Dodon va participa sâmbătă la marșul pentru susținerea familiei tradiționale

Sursa foto: Odoras.md
Preşedintele Igor Dodon va participa sâmbătă la Marşul pentru susținerea familiei tradiționale, organizat de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei. Despre aceasta el a scris joi pe pagina sa de Facebook.

„Salut inițiativa Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldovei de a organiza, la 12 mai, un Marș pentru susținerea familiei tradiționale și intenționez să particip la acest eveniment”, a menţionat Dodon.

El a comunicat că a desfăşurat joi o şedinţă de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată pe 15 mai. Din fotografiile publice se vede că la şedinţă au participat angajaţi ai administraţiei preşedintelui, preşedinta Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, şi soţia preşedintelui, Galina Dodon.

„În urma discuțiilor am convenit asupra organizării sub egida Președintelui Republicii Moldova a Festivalului Familiei în mai multe localități ale Moldovei. Astfel, pe data 12 mai, Festivalul Familiei va avea loc la Comrat, pe 13 mai la Bălți și pe data de 15 mai la Chișinău. În contextul acestor evenimente, pe data de 21 mai, la invitația mea, la Chișinău va veni președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown”, a scris Dodon.

Potrivit lui, la manifestații „va anunța mai multe inițiative legislative cu privire la susținerea familiilor”.

„Invit toată lumea să se alăture acestor evenimente culturale, care vor include un program distractiv atât pentru copii, cât și pentru maturi și are drept scop promovarea valorilor familiei tradiționale”, a menţionat Preşedintele.

El a mai amintit că pe data de 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor, la care vor participa circa 2000 de persoane din peste 50 de state.

„Totodată la invitația mea, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului”, a subliniat Dodon.

hotnews.md

0