Astronomii au descoperit o galaxie ce orbitează Calea Lactee
Astronomii au descoperit o mică galaxie ce orbitează Calea Lactee, care poate modifica percepţia asupra modului în care materia neagră aduce împreună galaxiile.
Motivul pentru care această galaxie a rămas ascunsă este reprezentat de faptul că lumina acesteia este extrem de slabă, cea mai slabă galaxie descoperită vreodată, iar această descoperire transmite faptul că pot exista multe astfel de galaxii ascunse.
Descoperirea mai multor lucruri cu privire la modul în care sateliţii galaxiei noastre funcţionează deschide calea către o mai clară înţelegere a modului în care se formează galaxiile şi ce rol joacă materia neagră în tot acest proces. Există 50 de galaxii cunoscute care o orbitează pe a noastră, iar 40 dintre ele sunt slabe. 50 de galaxii satelit ar putea însemna mult, dar problema este că înţelegerea noastră cu privire la modul în care materia neagră ajută la formarea galaxiilor sugerează că ar fi trebuit să avem sute de galaxii satelit care să orbiteze galaxia noastră. Acest fenomen este ceea ce se numeşte problema lipsei sateliţilor, iar astronomii nu au fost capabili să explice ce se întâmplă: ori înţelegerea noastră cu privire la materia neagră este greşită, ori o mulţime de astfel de sateliţi sunt ascunşi. Cercetătorii tind să creadă cea de-a doua variantă.
Noua galaxie descoperită a primit numele de Virgo I, pentru că este poziţionată în direcţia constelaţiei Fecioarei. A fost descoperită datorită telescopului Subaru, aflat în Hawaii, care este capabil să scaneze o mare parte din cer pe tinpul nopţii.
hotnews.md