Femeie musulmana, biciuita pentru ca a purtat fusta mini. Afla o poveste de viata incredibila
Cand era adolescenta, o musulmana din Iran a fost condamnata la 40 de lovituri de bici din cauza faptului ca a purtat fusta scurta la o petrecere.
La 20 de ani ani dupa ce a parasit Iranul, aceasta a devenit un designer de succes si a innebunit tot Internetul cu pictorialele sale incendiare.Pe cand avea doar 16 ani, Tala Raasi a fost arestata de un grup islamist, dupa ce a participat la o petrecere. Asa-zisii aparatori nu au gasit in posesia tinerilor bauturi alcoolice sau droguri, ci doar casete video straine, semnal Tv prin satelit si cateva afise din serialul „Beverly Hills 90210”. Totusi, Tala – impreuna cu alti tineri - au fost arestati pentru ca au purtat fuste mini si stramte, unghii lacuite si machiaj, informeaza The Mirror.
Adolescentii au fost dusi la Teheran, capitala Iranului, intr-un centru de detentie, unde fetele, inclusiv Tala, au fost condamnate la 40 de lovituri de bici, iar baietii la 50 de lovituri.Dupa incidentul brutal care s-a petrecut in 1998, Tala si familia ei au decis sa se mute in Statele Unite in ciuda faptului ca nu cunosteau deloc limba engleza. Dupa cum ne-am astepta, situatia tinerei musulmane nu a fost deloc usoara, dar acum, ea are 35 de ani si a ajuns deja un designer de succes. Are propria colectie de costume de baie si a publicat si o carte in care a vorbit despre tortura pe care a trebuit sa o indure pe cand era doar o copila.
A fost obligata sa stea inchisa intr-o camera intunecata si sa se lungeasca pe un pat: „Imediat am simtit materialul din piele al biciului, inmuiat in apa, plesnindu-mi viguros spatele. Durerea era cumplita, am fost inmarmurita, iar apoi mi-am pierit glasul. Puteam auzi cum suiera biciul in aer, iar spatele mi-l simteam de parca ar fi luat foc. Ardea. Am crezut ca urma sa mor. Nu mai aveam putere nici sa strig.” Chiar si asa, Tala a marturisit ca la inceput a fost suparata pe familia ei pentru ca s-au mutat intr-o alta tara, dar asta pana in momentul in care a realizat ce oportunitati avea. S-a inscris la cursuri de limba engleza iar apoi s-a angajat la un magazin de rochii de nunta, unde si-a descoperit pasiunea pentru moda.
Tala are acum propria linie de costume de baie numite Dar Be Bar, care a sponsorizat un concurs de Miss din 2010. Bineinteles ca a primit si numeroase critici pentru ca in societatea din care facea parte era de neacceptat ca o femeie musulmana sa conceapa costume de baie. Tala insa nu regreta trecutul pe care l-a lasat in urma si este mandra de ceea ce face, dandu-i incredere in propria persoana.
perfecte.md