1952

Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea unui nou roman din serie

noul roman, dan brown
Robert Langdon, vestitul "semiolog" de la Harvard, creat de scriitorul Dan Brown, îşi şterge praful de pe jacheta de tweed şi de pe cămaşa lui de culoarea cărbunelui şi se implică în rezolvarea unui alt mister, în viitorul roman al autorului de bestseller-uri, au anunţat miercuri editorii lui Brown, scrie Mediafax.ro.

Brown, în care personaj principal este Robert Langdon: "Codul lui Da Vinci", "Îngeri şi demoni", "Simbolul Pierdut" şi "Inferno".

În roman, autorul Dan Brown întreţese intrigi despre "coduri, ştiinţă, religie, istorie, artă şi arhitectură", scriu editorii lui Brown, potrivit The Guardian.

"Romanul "Origin" îl va înfăţişa cititorilor pe Langdon încercând să găsească răspunsuri pentru cele mai durabile întrebări ale umanităţii. Profesorul va face o descoperire care va cutremura lumea", au spus editorii de la Doubleday în Statele Unite şi de la Transworld din Marea Britanie, într-o notă despre roman, care se anunţă plin de enigme, aşa cum Dan Brown şi-a obişnuit publicul.

Conform editorilor lui Brown, există mai mult de 200 de milioane de exemplare ale cărţilor sale tipărite în întreaga lume.

The Bookseller declară că vândut 16 milione de cărţi ale lui Dan Brown în Marea Britanie, doar romanul  "Codul lui Da Vinci" vânzându-se în 4,5 milioane de exemplare.

Cel mai recent titlu al lui Brown este "Infernul" şi a fost vândut în mai mult de 1,6 milioane de exemplare in Marea Britanie. O adaptare cinematografică a cărţii "Inferno", cu Tom Hanks în rolul lui Langdon, va apărea în scurt timp.

"De-a lungul ultimilor 15 de ani, a fost un privilegiu absolut să publicăm povestirile electrizante ale lui Dan Brown. Reinterpretările istorice şi geniul său de scriitor au fost colosale", a declarat editorul britanic Bill Scott.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului "Codul lui Da Vinci" şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului "Îngeri şi Demoni" - ambele scrise de Dan Brown - au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures.

publika.md

0