934

Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american

victoria nuland, statele unite
În cadrul vizi­tei de lucru pe care o desfă­şoară în Sta­tele Unite ale Ame­ri­cii, prim-vicepreşedintele PDM Vlad Pla­ho­t­niuc a avut o între­ve­dere, la Depar­ta­men­tul de Stat al SUA (minis­te­rul de externe ame­ri­can), cu Vic­to­ria Nuland, asis­ten­tul pen­tru Afa­ceri Euro­pene şi Eura­si­a­tice al Secre­ta­ru­lui de stat ame­ri­can. La între­ve­dere a par­ti­ci­pat Bri­d­get Brink, asis­tent adjunct al Secre­tar­tu­lui de stat ame­ri­can, care s-a aflat recent la Chi­şi­nău, se menţio­nează pe pagina ofi­ci­ală a PDM.

“În cadrul vizi­tei de lucru în SUA, am avut o între­ve­dere la Depar­ta­men­tul de Stat cu Vic­to­ria Nuland, asis­ten­tul pen­tru Afa­ceri Euro­pene şi Eura­si­a­tice al Secre­ta­ru­lui de stat ame­ri­can. Am dis­cu­tat des­pre refor­mele din Repu­blica Mol­dova şi des­pre anga­ja­men­tul poli­tic al coa­li­ţiei de guver­nare de a face tot ceea ce este nece­sar pen­tru a asi­gura sta­bi­li­ta­tea în ţară şi pen­tru a o moder­niza”, a scris Vlad Pla­ho­t­niuc pe un site de soci­a­li­zare.

Vic­to­ria Nuland a remar­cat rezul­ta­tele obţi­nute de către coa­li­ţia de guver­nare din Repu­blica Mol­dova, în pri­mele luni de acti­vi­tate. “Con­ti­nu­aţi în rit­mul acesta şi noi vă vom susţine”, a fost mesa­jul dat de repre­zen­tan­tul Depar­ta­men­tu­lui de Stat al SUA, care a accen­tuat nece­si­ta­tea ca Guver­nul Repu­bli­cii Mol­dova să acţio­neze con­sec­vent pe calea refor­me­lor. În susţi­ne­rea aces­tui mesaj, Vic­to­ria Nuland a anu­nţat că Depar­ta­men­tul de Stat al SUA este gata să tri­mită la Chi­şi­nău un grup de expe­rţi în dome­ni­ile cheie, pen­tru a asista Guver­nul în imple­men­ta­rea măsu­ri­lor de reformă la care s-a anga­jat, se mai menţio­neză pe pagina pdm.md.

Amin­tim că Pla­ho­t­niuc se află  într-o vizită  în SUA în cali­tate  de coor­do­na­tor exe­cu­tiv al Con­si­li­u­lui Coa­li­ţiei de guver­nare.

zdg.md

0