1023

Platforma DA: Violenţele de ieri au fost provocate de poliţie

platforma da, proteste
Membrii Platformei civice „Demnitate și Adevăr” susțin că manifestanții de ieri au fost provocați de polițiști și că forţele de ordine au infiltrat oameni care au aveau misiuni în acest scop. 

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, liderii mişcării au declarat că la manifestația de ieri a fost încălcat dreptul la protest, dar și cel al liberei circulații. Vasile Năstase a mai adăugat că doar un singur polițist a avut capul descoperit în timpul violențelor și anume el a fost rănit de la o singură piatră aruncată. Năstase a mai menționat că spray-ul pe care l-au folosit oamenii legii nu a fost lacrimogen, ci paralizant, specificând că el singur a avut de suferit.

„Nu a fost spray lacrimogen, dar spray paralizant. Eu am suferit din această cauză și abia m-am târât în stradă. Noi vom lupta prin alte metode până nu vom obține victoria”, a declarat Vasile Năstase.  

Chiril Moțpan a adăugat că au fost zeci de polițiști operativi printre protestatari și nu au făcut nimic.

”Tipul care a aruncat cu pietre și pe care l-am reținut și l-am predat țipa către polițiști: Băieți, eu sunt de-al vostru!”, a spus Moțpan. 

Andrei Năstase a specificat că instituțiile statului nu au fost îndeajuns apărate de oamenii legii, cei mai mulți polițiști fiind dislocați la Global Business Center.

”Tipul care a aruncat cu pietre și pe care l-am reținut și l-am predat țipa către polițiști: Băieți, eu sunt de-al vostru!”, a spus Moțpan. 

Andrei Năstase a specificat că instituțiile statului nu au fost îndeajuns apărate de oamenii legii, cei mai mulți polițiști fiind dislocați la Global Business Center.

deschide.md

0