9812

O inchisoare din Milano atrage zilnic zeci de persoane. Ce se intampla dincolo de aceasta usa

denumire, idee
Nu multa lume isi inchipuie ca o inchisoare poate fi un loc placut in care sa iesi seara si sa te bucuri de o cina gustoasa. Mai ales in Milano, unde eleganta si standardele inalte sunt criteriul dupa care functioneaza orasul.

Silvia Polleri a demonstrat insa contrariul. Este managera si vizionara din spatele celui mai indraznet concept de restaurant al momentului. Ea s-a gandit ca ar putea sa ofere o experienta unica, pe de o parte gurmanzilor, pe cealalta parte persoanelor care au nevoie cu adevarat de reabilitare.

Asa a luat nastere InGalera (traducere "in inchisoare"), un restaurant in care bucatarii, chelnerii si ceilalti angajati sunt persoane condamnate pentru crima, trafic de droguri, atacuri armate si alte infractiuni.
idee, denumire
Restaurantul, deschis in penitenciarul Bollate, a atras de la inceput atentia gurmanzilor. Mesele sunt rezervate cu o luna in avans, iar clientii sunt chiar elita orasului. Un fost presedinte de banca a servit cina aici in urma cu cateva saptamani, la fel si o fosta miss Italia, scrie New York Times. Localul a obtinut deja un rating de 4,5 stele din 5 pe TripAdvisor, iar cel mai cunoscut critic culinar din Italia l-a laudat in recenzia sa: "Ca sa ai parte de preturi oneste in Milano, trebuie sa vii in inchisoare.", a scris acesta.

Design-ul restaurantului este modern si simplu, iar peretii sunt decorati cu postere ale filmelor celebre care fac referire la inchisori.

In total, inchisoarea Bollate are 1.100 de detinuti. Cei care au obtinut un job in restaurant sunt platiti cu 1000 de euro pe luna, plus bacsis.
inchisoare, denumire
Silvia Polleri spune ca nu-si doreste sa jigneasca in vreun fel victimele celor inchisi aici, insa spera sa-i ajute pe detinuti sa devina niste cetateni responsabili in momentul in care se intorc in societate.

Iar dorinta ei este si dorinta lor: “Este o chestiune de mandrie si un mod de a-i face pe oameni fericiti si de a le arata ca se pot schimba si pot evolua”, a declarat Mirko, unul dintre bucatari.

stirileprotv.ro

3