3954

Serghei Orlov dezvăluie cum Lidia Isac a câștigat Eurovision Moldova 2016

victorie, isac
Lidia Isac este reprezentanta Moldovei la Eurovision 2016. Tânăra interpretă a câștigat competiție națională desfășurată sâmbătă, 27 februarie.

Chiar dacă, potrivit notelor juriului, Lidia a fost pe locul 3, artista s-a ridicat în topul general pe locul 1 datorită televotingului. Pentru ea ar fi votat peste 8300 de persoane.

La două zile după victoria de la Eurovision, producătorul Lidiei Isac, Serghei Orlov face câteva dezvăluiri. Acesta susține că ar fi fost gata pentru votul multiplu, care ar fi o lacună a regulamentului actual.
victorie, isac
”Au fost niște zile și nopți nebune. Vă mulțumesc tuturor celor care ne-ați felicitat! Susținerea voastră a fost foarte importantă pentru noi. Vom face tot posibilul ca Republica Moldova să intre în finala Eurovision Song Contest, deși în acest an va fi extrem de complicat. Vreau să le spune ceva și celor care au luptat cu noi și nu ne-au felicitat, care din anumite motive mă consideră un dușman:

1. La fel ca și dvs, nu-mi place votarea multiplă la Eurovision. Am vorbit și vorbesc despre asta de mulți ani.

2. La fel ca și dvs, nu mi este clară componența juriului, din care au făcut parte membri ce au pus note de 1 sau 0 atât pentru noi, cât și pentru voi. Toată Europa a fost șocată în momentul când în semifinala a doua, câștigător la notele juriului a fost cel mai puțin votat concurent de public.

3. La fel ca și dvs, nu-mi plac anumite reguli din regulamentul Eurovision Moldova și am câteva idei cum să-l facem mai bun.

Dar, ați intrat într-o luptă în care totul a fost clar de la început, unde după regulament se permite votarea multiplă (n.red.: maxim 20 de voturi de pe un număr de telefon). Ați știut că în țara noastră e complicat să găsești profesioniști în juriu. Ar fi trebuit să fiți gata pentru asta, pentru că ați știut totul din timp. Noi am fost gata, voi NU! Restul e lirică”, a scris Serghei Orlov pe Facebook, în urmă cu puțin timp.

Lidia Isac va reprezenta Moldova la Eurovision cu piesa ”Falling Stars”, scrisă de compozitori străini.

kankan.md

3