5929

O moldoveancă a prins-o ”cu mâța-n sac” pe o mare creatoare de modă din America! Designerul și-a cerut scuze public

designer, moldoveanca
O creatoare de modă din Statele Unite ale Americii a lansat de curând o nouă colecție, disponibilă în magazinul ei online, în care câteva ținute sunt profund inspirate din hainele tradiționale românești. Este vorba de designerul Ulla Johnson, care a preferat să scrie în descrierea vestimentațiilor că acestea au la bază motive din cultura indiană.
designer, ulla johnson

Acest lucru a revoltat-o pe bloggerița moldoveancă Diana Mocanu, care a decis să facă dreptate. I-a scris designerului, explicându-i că doar în cultura românească există astfel de broderii și uzoare. ”Am văzut o reclamă în Vogue cu bluza în cauză, apoi am intrat pe site-ul ei, când am văzut că era scris că e inspirată din India, am hotărât să-i scriu direct ce cred despre bluza ei ”indiană”.
designer, ulla johnson
”Dragă Ulla Johnson, chiar credeți că bluza Ophelia Blouse este inspirată din India? V-aș sugera să căutați pe Google Images bluza tradițională românească. Veți observa cât de ”similară” e bluza dvs cu broderiile indiene”, i-am scris, chiar dacă eram și puțin enervată”, a declarat Diana pentru KanKan.md.
ulla johnson, designer
Drept urmare, designerul american nu a ezitat și și-a cerut public scuze pentru eroare, iar ulterior descrierea a fost corectată. ”Este greșeala noastră în descriere, bluza și întreaga colecție este inspirată de background-ul est-european al Ullei. Vom modifica cât de curând descrierea”, a fost răspunsul reprezentanților creatoarei de modă, pentru moldoveancă.
ulla johnson, moldoveanca
La scurt timp, pe site a apărut și modificarea. Totuși, se pare că această ținută nu este singura inspirată din cultura românească. O rochie, asemănătoare acestei bluze, la fel pare o copie modificată a iei românești. Iar o altă ținută, în aceleași nuanțe cu o geantă, seamănă leit cu o bucată de țol, țesătură de bumbac sau cânepă întâlnită în mai toate casele românești și moldovenești, de la țară.
designer, ulla johnson
designer, ulla johnson

kankan.md

0