939

Lupu: Sturza este un candidat fără șanse pe care nu-l vom lua în considerare

lupu, sturza
Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a susținut acum câteva clipe un briefing de presă în care a anunțat că premierul desemnat de Nicolae Timofti, Ion Sturza, este un candidat fără șanse care nu va fi susținut de PD. Acesta și-a expriat regretul că Nicolae Timofti „a fost tras în jocuri politice” create de „un grup cu interese ascunse”.

„Domnul Timofti a propus un candidat fără susținere parlamentară, fără șanse, și fără legitimitate. Merge către un eșec absolut garantat în Parlamentul țării, asta înțelege toată lumea. Atât Timofti cât și Sturza sunt conștineți de acest lucru. Șansele unui cabinet Sturza sunt zero, iar asta a reieșit din toate discuțiile precedete pe care le-am avut”, a declarat Lupu.

Lupu a menționat că numele lui Sturza în calitate de premier a fost discutat anterior, „a fost promovat de un grup cu interese ascunse, până când astăzi Timofti a cedat și a făcut nominalizarea”. „Este regretabil acest gest, regret că Timofti a acceptat să fie tras în asemenea jocuri. Sper doar că este conștient ce face și își asumă consecințele. Sturza personal a declarat că nu poate obține voturi în Parlament. Devine clar că această nominalizare este rezultatul înțelegerii ascunse cu care Timofti a avut-o cu PLDM. Asistăm la un joc de culise pus la cale de liberal-democrați”, a mai adăugat Lupu.

„Tentativă ridicolă pusă la cale de PLDM”

Marian Lupu a afirmat că, acum o lună, Nicolae Timofti l-a invitat pe Valeriu Streleț și a consultat cu el candidatura lui Sturza. „Am fost surprinși și PD și PPEM și PL. L-am întrebat pe Timofti ce ce s-a discutat doar cu PLDM, dar nu am primit răspuns. PD nu va lua în considerare această candidatură a PLDM. Modul în care a fost desemnat: s-a făcut pe ascuns, fără știrea altor partide, abuziv, în cotradicții cu normele Constituției. Nu vom avea discuții cu Sturza, nu dorim să facem parte dintr-un truc politic făcut pe din dos. Vom avea un guvern solid, pro-european. Asta se va întâmpla după ce depășim această tentativă ridicolă”, a conchis Lupu.

agora.md

0