3960

​Implică-te în campania „Cu drag, pentru Ucraina!”

ajutor, ucraina

Implică-te în campania „Cu drag, pentru Ucraina!”

Fii cel care dăruiește căldura unui cămin chiar și de la sute de kilometri distanță.

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează campania „Cu drag, pentru Ucraina!” Proiectul este organizat în perioada 19 octombrie- 6 noiembrie și are drept scop sprijinirea familiilor de refugiați interni din regiunea Odesa (Ucraina).

Ultimele statistici oferite de ONU arată că în Ucraina sunt cca 1 438 000 de refugiați interni1. În cadrul acestei campanii, Diaconia își propune să sprijine 3000 de refugiați, asistați actualmente în cadrul proiectelor aistate de un ONG partener din regiunea Odesa.
ajutor, ucraina
Mii de familii din Ucraina au ajuns să trăiască fără speranță. Războiul le-a luat tot: casă, locul de muncă și viața celor apropiați. Refugiați în propria țară, au șanse minime de a recupera tot ce le-a fost mai drag. Datoriile acumulate și nevoile zilnice îi determină să ceară ajutor. În preajma iernii, această durere se face simțită și mai mult, iar noi, cei din Republica Moldova, prin solidaritate putem dărui căldura unui cămin chiar și de la sute de kilometri distanță.
ucraina, campanie

În acest sens Diaconia va organiza o serie de acțiuni de sensibilizare și colectare de fonduri:

- Pe 31 octombrie va avea loc Maratonul Copiilor cu genericul “Campionii Bunătății“, eveniment la care vor participa 300 de copii din clasele I- IV, iar părinții vor fi sponsorii simbolici ai acestora care vor achita 0,25 lei pentru fiecare metru alergat.

- Pe data de 2, 3 și 4 noiembrie va avea loc o colectă publică de produse igienice.

- Pe toată perioada campaniei, pot fi donate produse igienice la sediul organizației pe str. Criuleni 22. La fel, toți cei care vor să ajute cu o donație financiară pot utiliza serviciul e-donații de pe site-ul www.diaconia.md,

Cu 2 euro asigurăm masa zilnică a unui refugiat, iar cu 60 de euro asigurăm masa lunară; Cu 6 euro asigurăm cazarea zilnică, iar cu 180 de euro- un adăpost lunar.
ajutor, ucraina
Iulia, refugiat intern, Odesa: Împreună cu alți 5 membri ai familiei, a ajuns în Odesa din Donețk. Acolo avea în proprietate un magazin și două apartamente. „Dacă înainte am căutat timp de un an și jumătate în ce cartier de elită să-mi cumpăr apartament, acuma sunt nevoită să caut măcar o cameră unde să nu ne muște ploșnițele” afirmă cu indignare și durere Natalia. „Aici nu-mi pot găsi de lucru. Maximum pot să vând porumb fiert pe plajă. Dar oare asta e lucru? Psihologic, recunosc să îmi este foarte dificil”.

Igor Belei, director al Misiunii Sociale „Diaconia”: Solidaritatea e una dintre valorile care definește organizația noastră și ceva care lipsește într-o societate egoistă. Pe bună dreptate, avem sărăcie și nevoie și în Republica Moldova, dar nimic nu poate fi mai dureros decât soarta oamenilor care și-au pierdut locuința și viața celor dragi în război. Chiar dacă nu putem suplini pierderea oamenilor dragi, printr-un gest creștinesc le putem întinde o mână de ajutor ca să ia viața de la capăt.

0