Cum premierul a rezolvat o problemă de imagine pentru țară
Premierul vrea un nou Plan de Actiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Exact ca în bancul despre cucoana care din nou vrea la Paris, după ce a vrut și anul trecut. Planurile și strategiile sunt bune, dar nu atunci când substituie acțiunile.
Amuzant este că oficialii CoE au ajuns la guvern după o perioadă lungă în care doar cei din Parlament își aminteau de ei cu ocazia deplasărilor la APCE și uneori în contextul monitorizării pe care încă PCRM promitea să o depășească. Se întâmplă grație lui Thorbjorn Jagland, secretar-general al Consiliului Europei și fost prim ministru al Norvegiei care a scris un articol unde numește R.Moldova stat captiv și corupt.
Comentarii pe marginea acestei publicații, care a făcut deliciul oponenților puterii, nu au fost. A fost însă o întrevedere cu Şeful Oficiului Consiliului Europei (CoE) în Republica Moldova, José-Luis Herrero, la care s-a discutat despre ”intenția sa de a adopta un nou Plan național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere”. Cireașa de pe tort a fost anunțul reprezentantului CoE că R.Moldova este ”un exemplu pentru țările din cadrul Parteneriatului Estic”.
Oarecum în mintea unor demnitari problema nu mai există, gata!!! curat și promt. Nu-i bai ca The New York Times este citit lunar de cca 30 mln oameni și, respectiv, chiar dacă doar un procent infim au deschis să vadă ce scrie secretarul general al Consiliului Europei, auditoriul este impresionant, cât despre comunicat nu are sens să comentez.
Cel mai mult îmi place că fiecare a înțeles ce a vrut din articolul lui Thorbjorn Jagland și fiecare a înaintat lista lui de cotropitori ai RMoldova. Niciunul însă nu s-a înscris în rândul complicilor, din modestie probabil.
sursa