Descoperire uluitoare! Ce au găsit scafandrierii pe o navă care se află sub ape, de 72 de ani
Nava românească Sulina, care s-a scufundat la 29 mai 1942, după ce a fost lovită de o torpilă lansată de un submarin rus, a revenit în atenţia scafandrierilor.

La 72 de ani de la acest eveniment, mai mulţi scafandri au explorat epava şi au făcut o descoperire interesantă. Aceştia au găsit la bordul navei o sticlă plină cu cafea. Din echipa care a explorat epava a făcut parte şi fotograful Andrey Nekrasov.
,,Am găsit o sticlă de culoare verde-închis care plutea aproape de tavanul sălii de mese. Am auzit ceva mişcându-se în interiorul sticlei, ca nişte mărgele. Când am deschis-o, am simţit aroma de cafea. Am măcinat-o şi am făcut licoarea. În ciuda trecerii timpului, cafeaua avea un gust proaspăt. Gustul nu era perfect, însă a fost cea mai memorabilă pauză de cafea”, a relatat Nekrasov.
Nava Sulina este scufundată la şapte mile de portul Odessa, la 22 de metri adâncime. Ceea ce este foarte interesant de observat este modul în care s-a conservat nava. Dacă ar fi fost cu câţiva metri mai sus, valurile subacvatice ar fi distrus-o în tot acest timp.
Înainte ca vasul să se scufunde, au fost salvaţi 31 de români şi 56 de nemţi.