Judecatoarea si avocata care au fugit din sala de judecata nu sunt de gasit. Vecinii: Politia nici nu le cauta
Judecatoarea si avocata care au fugit din sala de judecata la sfarsitul saptamanii trecute inca nu au fost prinse. Politia spune ca le cauta, insa nu au data de ele. Intre timp, vecinii judecatoarei sustin ca acasa aceasta nu a fost iar rudele nu au vrut sa ne vorbeasca.
Judecatoarea Elena Roibu, care a fost condamnata joi la 8 ani de inchisoare si a fugit din sala de judecata locuieste in satul Boscana din raionul Criuleni. De cand a disparut vecinii spun ca nu au mai vazut-o pe-acasa, dar nici politia nu a venit sa o caute, spun ei.
„Saptamana trecuta am vazut-o, dar mai mult nu am vazut-o. Ultimul timp era pe acasa, dar mai mult nu stim nimic.”
"Politia nu stim, nu am vazut pe nimeni. Puteam sa vedem ca suntem alaturi”.
“Eu la ora 5 dimineata ies si lucrez din noapte pana in noapte. Eu ma intalnesc cu politia pe drum.”
Oamenii nu inteleg cum a reusit inculpata sa fuga din sala de judecata.
“Mai Iura, cand ai stat tu, tu ai putut sa fugi din sala de judecata? Unde mai ca mie mi-au pus catusele si m-au scos doar la veceu.”
Magistrata locuieste impreuna cu mama sa. In aceeasi localitate traieste si fiul acesteia. Acesta a refuzat sa vorbeasca cu echipa Pro TV.
Magistrata Elena Roibu, impreuna cu avocata Tatiana Mostovoi-Filimancov au fost condamnate la cate 8 si respectiv 7 ani si jumatate de inchisoare pentru ca au luat 2000 de euro mita de la rudele a doi inculpati.
In schimbul banilor, judecatoarea urma sa-i achite pe acestia. Sentinta a fost pronuntata joia trecuta aproape de ora 10 seara.
In timpul deliberarilor judecatorilor, cele doua inculpate au reusit sa fuga din sala de judecata sub pretextul ca merg la farmacie.