Nicolae Timofti i-a conferit "Ordinul de Onoare" interpretei române Irina Loghin (Video)
Interpreta de muzică populară din România, Irina Loghin, a primit ieri distincția „Ordinul de Onoare” din partea președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Artista s-a arătat foarte onorată de distincția înaltă primită în Moldova, exprimându-și regretul că, după jumătate de secol de activitate artistică, autoritățile române nu s-au gândit să-i acorde același respect.
„Sunt foarte, foarte onorată pentru această valoroasă distincție primită din partea domnului președinte. Rar mi se întâmplă. Regret că ai noștri nu s-au gândit... Pentru că, după 50 de ani de activitate, poate că aș fi meritat și în România să mi se ofere... Dar sunt foarte bucuroasă că aici în Basarabia, unde mă simt ca pe pământul tatălui meu, să primesc așa frumoasă distincție”, a menționat interpreta după primirea ordinului de onoare al Republicii Moldova.
Irina Loghin a mai spus că se simte foarte bine în Republica Moldova, fiind primită de fiecare dată ca acasă. „Am zis și o mai repet, că nu există în toată lumea așa un public receptiv. Dacă-i vorba de lacrimi - plângem împreună, dacă râdem - râdem împreună. Asta numai aici în Basarabia am întâlnit”, a mărturisit interpreta.
realitatea.md